Valitse sivu

Miesten Ykköspesiksen runkosarjan voittaja nousee tälläkin kaudella suoraan Superpesikseen. Kapuloita ennakkosuosikin Kempeleen Kirin rattaisiin on asetellut sarjakärki Siilinjärven Pesis, jonka ainoa tappio on 19 ottelun jälkeen kotona nimenomaan Kempelettä vastaan.

Omaa joukkuettaan on todellisena voimahahmona kannatellut kärkilyöntitilaston ykkösnimi, erityisesti kakkostilannetta tehokkaasti purkanut Samu Vainikainen. Siilinjärven Pesiksen oma kasvatti iski heinäkuun kahdeksassa ottelussa tehot 4+15 lyötyä, 17 tuotua ja 55 kärkilyöntiä. Vahva ulkopeli linjassa lisättynä sisäpelionnistumisiin toi Vainikaiselle neljästi joukkueensa parhaan pelaajan palkinnon.

Vainikainen on valittu miesten Ykköspesiksen kuukauden pelaajaksi kerran aiemmin, elokuussa 2013. Tuolloin Vainikainen edusti kuopiolaista Puijon Pesistä.

Miesten Ykköspesiksen kärkiottelu pelataan Kempeleessä torstaina, kun kotijoukkue saa vieraakseen Siilinjärven Pesiksen.

Naisten Ykköspesiksessä sensaatioksi on noussut sarjanousija Joensuun Maila, joka valtasi jo sarjataulukon kakkospaikan itselleen. Pelinjohtajien ennakkoarvioissa joukkue jätettiin ennen kauden alkua tylysti yhdeksänneksi. Mielenkiintoinen tulevaisuuden lupaus on Viinijärven Urheilijoiden kasvatti, Ykköspesiksessä tällä kaudella debytoinut vasta 17-vuotias Hanna Toivanen, joka valittiin uransa ensimmäiseen B-tyttöjen Itä-Länsi-otteluun kesäkuun lopulla. Heinäkuussa Toivanen palkittiin kolmesti joukkueensa parhaana. Naisten Ykköspesiksen kuukauden pelaaja saalisti kahdeksassa ottelussa 2+19 lyötyä, 10 tuotua ja 45 kärkilyöntiä erinomaisen lukkaripelin ohella.

Aiheesta lisää

Juha Korhonen ja Susanna Puisto Superpesiksen kuukauden pelaajat