Valitse sivu

Pesäpalloliiton Eteläinen alue järjestää ainutlaatuisen mahdollisuuden pelata pesistä Suomen suosituimmassa kulttuurimatkailukohteessa, Unescon maailmanperintöluetteloon vuonna 1991 liitetyssä Suomenlinnassa lauantaina 8. syyskuuta. Osallistumismaksua ei ole, mutta pelaajilta vaaditaan harrastepesispassi. Ilmoittaudu mukaan yksittäisenä pelaajana tai koko joukkueena!

Turnaus pelataan sekajoukkuein Suomenlinnan urheilukentällä lauantaina 8.9. kello 10–16. Säännöt ja pelimuoto vahvistetaan myöhemmin ilmoittautumisten perusteella. Tarkoituksena on ennen kaikkea nauttia pesäpallosta ja viettää rennonletkeä liikunnallinen iltapäivä historiallisen arvokkaassa ympäristössä. Turnaus on tarkoitettu lähtökohtaisesti harrastepesispelaajille, eikä kilpailulisenssin haltijoille.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu mukaan perjantaihin 24.8. mennessä osoitteeseen jonna.ahlqvist(ät)pesis.fi. Kerrothan samalla kiinnostuksestasi jäädä Suomenlinnan ravintolaan jälkipeleihin. Harrastepassi, vakuutuksella 30 € tai ilman vakuutusta 5 €, hankitaan pesäpallon lisenssikaupasta.

Suomenlinnaan helposti HSL:n lautalla

Suomenlinnaan kuljetaan omatoimisesti. Kauppatorilta lähtevällä HSL:n lautalla käyvät Helsingin seudun liikenteen yleiset joukkoliikenneliput, ks. lisätiedot HSL:n sivuilta.

TravelBird-matkailuyrityksen mukaan Suomenlinna on Suomen kuvatuin kohde Instagramissa. Toukokuussa 2017 Suomenlinnaan liittyvää hashtagia oli käytetty yli 133 000 kertaa. Helsingin edustalla sijaitseva merilinnoitus kerää nykyisin vuositasolla noin miljoona kävijää, joista kaksi kolmesta on ulkomaalaisia. Tänä vuonna saarella on muisteltu sen synkkää ja surullista historian vaihetta, kun sisällissodasta on kulunut 100 vuotta.

Aiheesta lisää

Lisätietoa Suomenlinnasta

Suomenlinna Unescon maailmanperintöluettelossa

Taivasalla.net: Elokuisia kuvia Suomenlinnasta