Valitse sivu

Pesäpallokauden päätösristeilyllä tunnelma on vertaansa vailla ja yhteisöllisyys käsin kosketeltavaa. Koko pesäpalloyhteisö huippupelaajista seura-aktiiveihin ja kannattajiin on mukana, kun Tallink Siljan M/s Europa irtoaa Helsingin Länsisataman laituristaan kohti Tallinnaa 6.-7.10. Laivaan nousee myös Nelosen lähetyksistä tuttu suosikkiselostaja Sebastian Waheeb, joka juontaa upean palkintogaalan risteilyn aluksi.

Päätösristeilyllä on jo yli 40 vuoden perinteet. Ei ole ihme, että tapahtuma tunnetaan laajasti urheilupiireissä yleisemminkin.

– Sehän on ainutlaatuinen tapahtuma kaikki lajit huomioiden ja perinteikäs. Päätösristeily kokoaa laji-ihmisiä mukaan eri puolilta Suomea ja muitakin kiinnostuneita. Tämä tapahtuma on klassikko, joka tunnetaan. Itse taisin olla ensimmäistä kertaa mukana jo Oulun aikoina 2005, Sebastian Waheeb kertoo.

Päätösristeily kuuluu kaikille. Kyseessä on koko pesäpalloväen yhteinen juhla, jossa mennyt kausi laitetaan lopullisesti pakettiin ja uutta spekuloidaan. Waheeb epäilee, että juuri vahva yhteisöllisyys on yksi päätösristeilyn suosion salaisuuksista.

– Koko pesisperhe kokoontuu perinteisesti laivalle huippupelaajista lähtien. On huikeaa, miten risteilylle lähtee mukaan lajiväkeä laidasta laitaan – ja on siellä mukana ei-niin pesisihmisiäkin.

Vaikka sananparsi kuulostaa kliseiseltä, pesäpallokauden päätösristeilyllä ollaan aidosti kuin ”yhtä suurta perhettä”.

– Kesällä on voinut olla koviakin vääntöjä, mutta risteilyllä ne ovat jo takana. Kaikki ovat hyvällä fiiliksellä messissä. Pahimmat taisteluparit lyövät siellä kättä yhteen, Waheeb ihastelee.

Pesäpallokauden päätösristeilyn viralliset matkapaketit myy Matkapojat. Ainoastaan virallisiin matkapaketteihin sisältyvät palkintogaalan pääsyliput ja mahtavat kumppaniedut, joilla säästät selvää rahaa!

Aiheesta lisää

Varaa matkapakettisi päätösristeilylle vaikka heti!

Tutustu päätösristeilyn kumppanietuihin