Valitse sivu

Oulun Lippo Pesiksen tarinalle miesten Superpesiksessä kirjoitetaan ainakin toistaiseksi piste tämän kauden päätteeksi. Asia varmistui Hyvinkäällä, kun joukkue jäi pisteittä Tahkon vieraana lukemin 2-0 (12-3, 7-5).

Oulun Lippo Pesiksellä on kahdeksan sarjapistettä ja mahdollisuus vielä 12 lisäpisteeseen jäljellä olevista neljästä ottelusta. Edes voitto tiistailta ei olisi riittänyt, sillä Alajärven Ankkurit haki kolme pistettä Kankaanpäästä.

– Ei tämä mitään sysi-huonoakaan ollut – välillä karmeaa ja välillä oikein hienoa pesäpalloa, Superpesis-tasoista peliä. Aika kulunut on olo näin pelin jälkeen. Tunteita oli hyviä ja pahoja pelin aikana, Lippo Pesiksen pelinjohtaja Markku Hylkilä totesi.

Taistelutta ei Lippo Pesis luovuttanut. Tahko karkasi molemmilla jaksoilla vakuuttavaan johtoon, mutta vierailijat kirivät parhaimmillaan juoksun päähän.

– Sisällä pelattiin välillä ihan hyvin. Välillä taas tulee niin valtavan huonoja vuoroja ja suorituksia, kopinnostopaloja – tuntuu, että hermot menee tuossa pelin lomassa, Hylkilä myönsi.

Samoilla linjoilla oli ykköspalkittu Tapani Piri, joka iski joukkueelleen neljä juoksua.

– Siellä oli hyviä hetkiä ja huonojakin hetkiä. On kuitenkin pyritty nauttimaan pelistä.

Yhdeksi voittajien hahmoista tiistai-illan ottelussa nousi uransa ensimmäisessä superpesisottelussa Aleksanteri Haukka, 18, joka sai laajasti sisäpelivastuuta. Haukka kiitti luottamuksesta, aloitti tuodulla juoksulla ja korjasi pelipallon talteen ensimmäisen lyödyn juoksun merkiksi.

– Poissaolot eivät ikinä ole hyviä asioita, eikä niitä kenellekään toivo. Hienoa on kuitenkin huomata, että paikkaajat pystyvät suorittamaan niin, etteivät yhtään kalpene avauskokoonpanon pelaajille, pelinjohtaja Iiro Haimi antoi tunnustusta.

Tahkon avainpelaajista puuttuivat ottelussa Kimmo Carlson, Aku Kettunen ja Joni Rytkönen.

Tarttuuko Tahko oljenkorteensa Kiteellä?

Miesten Superpesiksen alemmassa jatkosarjassa Kiteen Pallo -90 on tarrannut vahvasti kiinni viimeiseen pudotuspelipaikkaan. Asetelmat voivat kuitenkin vielä muuttua, jos Hyvinkään Tahko pystyy ottamaan voiton ja jättämään vastustajansa pisteittä Rantakentällä torstaina. Kiteen ero lähimpään uhkaajaansa Hyvinkään Tahkoon on kuitenkin viisi pistettä ja joukkueella on yksi ottelu vähemmän pelattuna.

Kunnaritilaston kärjessä kova kamppailu

Hyvinkään Tahkon ja Oulun Lippo Pesiksen välisessä ottelussa avausjakso ratkesi lopullisesti Teemu Nikkasen kolmosrajapuhkaisuun. Lyönti tuomittiin ensin laittomaksi, mutta tämän jälkeen sen todettiin olleen sisällä. Nikkanen juhli kolmosella pajatson tyhjennystä ja samalla kauden 11. kunniajuoksuaan. Vastaavaan ovat aiemmin pystyneet vain Juha Korhonen ja Henri Puputti.

– Ei siitä ole apinaa otettu selkään. Se tulee, jos tulee, Nikkanen kommentoi ennätyksen sivuamista.

Tiistain kierroksella vastaavaan ylsi Vimpelin Vedon vasta 17-vuotias Perttu Ruuska, joka siirtyi lyöjätilaston kärkeen ällistyttävällä lukemalla 11+110=121. Sekä kunnari- että lyöjätilastojen herruudesta nähdään vielä hurja kilpajuoksu viimeisillä kierroksilla.

Miesten Superpesis tiistaina 7.8.

Hyvinkää-Oulu 2-0 (12-3, 7-5)
Imatra-Hamina 2-0 (3-1, 5-1)
Joensuu-Koskenkorva 2-1 (11-3, 4-7, 0-0, 2-1)
Kankaanpää-Alajärvi 0-2 (1-3, 4-5)
Sotkamo-Seinäjoki 2-0 (9-2, 17-4)
Vimpeli-Raahe 2-0 (2-0, 17-4)

Aiheesta lisää

Miesten Superpesiksen sarjataulukko