Valitse sivu

Oulun Lippo Pesiksen kausi päättyi miesten Superpesiksessä pettymykseen, kun runkosarjan viimeinen sija tietää putoamista sarjaporrasta alemmas. Silti oululaisen mies- ja poikapesäpallon kauteen mahtuu paljon iloisiakin uutisia. Lippo Junioreiden joukkueet jatkavat nimittäin poikien Superpesiksen välierissä ja B-poikien SM-sarjan puolivälierissä alkulohkojensa voittajina. Pelkästään Lippo Junioreilla on 263 miesten ja poikien lisenssiä.

Pelinjohtajien ennakkoarvioissa Kouvolan Pallonlyöjät nostettiin poikien Superpesiksen ennakkosuosikiksi. Toisin kuitenkin kävi, sillä alkulohkovoittaja Oulun Lippo Juniorit pudotti joukkueen jatkosta puolivälierävaiheessa. Seuraavana haasteena Lippo Junioreiden A-poikia odottaa Perttu Ruuskan tähdittämä Vimpelin Veto, joka puolestaan suisti valtaistuimelta hallitsevan mestarin Kiteen Pallo -90:n. Välieräsarjan avaus nähdään Raksilan pesäpallostadionilla jo huomenna perjantaina.

Hyvinkään Tahko odottelee välierävastustajaansa otteluparista Sotkamon Jymy-Koskenkorvan Urheilijat.

B-poikien SM-sarjassa jännittävät puolivälieräparit

B-poikien SM-sarjassa siirrytään puolivälierävaiheeseen maanantaina. Viime kaudella mestaruuden voittaneen Halsuan Toivon pelaajista suuri osa on nyt mukana Veteli Pesiksen joukkueessa, joka lähti sarjaan pelinjohtajien papereissa vahvana ennakkosuosikkina. Puolivälieräsarjassa asettuu vastaan Hyvinkään Tahko.

Samassa alkulohkossa Vetelin kanssa pelannut Oulun Lippo Juniorit ylsi lohkovoittajaksi ja avaa pudotuspelit viime kauden hopeajoukkuetta Kankaanpään Mailaa vastaan. Toisen alkulohkon ykköseksi pelasi Kouvolan Pallonlyöjät, jonka puolivälierävastustaja on Kiteen Pallo -90.

Seinäjoen Maila-Jussit otti A-lohkon kakkospaikan ja kohtaa puolivälierissä viime kaudella pronssia voittaneen Sotkamon Jymyn.

Kahdeksan parhaan pudotuspeleissä etenee jatkoon kahdella voitolla kaikista sarjavaiheista.

Aiheesta lisää

Poikien Superpesiksen otteluohjelma

Tyttöjen Superpesiksen puolivälierät käyntiin torstaina

B-poikien SM-sarjan puolivälierien otteluohjelma

Kaleva: Lippo Pesiksessä tutkitaan vaihtoehtoja