Valitse sivu

Kauden 2019 Itä-Länsi-tapahtuman ajankohta on vahvistettu. Suomen suosituimmat tähdistöottelut, pesäpallon Itä-Lännet, pelataan Seinäjoella viiden vuoden tauon jälkeen 5.-7.7.2019. Järjestäjien toiveena on rakentaa tähdistöotteluille mahdollisimman pelinomaiset puitteet, jotta läpilyönneille jää tilaa. Seinäjoella nähdäänkin takuulla mielenkiintoiset maailman parhaiden pesäpalloilijoiden kohtaamiset.

Kotijoukkue-Areenalle (Seinäjoen pesäpallostadion) mahtuu otteluita seuraamaan noin 4500 katsojaa. Lehterit halutaan täyteen, mutta katsomokapasiteettia ei lähdetä ehdoin tahdoin lisäämään.

– Pyritään menemään mahdollisimman pitkälti pelin ehdoilla. Seinäjoella nähdään kerrankin Itä-Länsi-ottelut, joissa on aito mahdollisuus läpilyönteihin, Seinäjoen JymyJussien puheenjohtaja ja Pesäpalloliiton johtokunnan jäsen Ossi Viljanen korostaa.

– Tarkoitus on, ettei lisäkatsomoilla lähdetä hakemaan ylimääräisiä paikkoja. Lipunmyynti avataan tämän vuoden puolella ja silloin kannattaa heti olla valmiina. Kun liput ovat loppu, niitä ei lisää saada myyntiin, Viljanen huomauttaa.

Itä-Länsi-joukkueisiin valitaan maailman parhaat pesäpalloilijat miesten, naisten, A-poikien, B-tyttöjen ja B-poikien otteluihin.

– Järjestävä seura esittää, että yksi pelaaja jokaiseen aikuisten Itä-Länsi-joukkueeseen valitaan yleisöäänestyksen kautta. Kaikista muista valinnoista vastaa valitsija loppukauden 2018 ja alkukauden 2019 näytöillä, Viljanen kertoo.

Miesten Itä-Länsi-ottelu pelattiin historian ensimmäisen kerran Helsingin ulkopuolella Seinäjoella 1943. Vastaavan kunnian Seinäjoki on saanut vuosina 1955, 1975, 1978 ja 1992 sekä nykymuotoisena viiden huippuottelun tapahtumana 2002 ja 2014. Viimeksi miesten Itä-Länsi-ottelua seurasi Seinäjoella 5277 katsojaa kaudella 2014.

Aiheesta lisää

Video: Miesten Itä-Lännen parhaat palat (Joensuu, 2018)

Video: Naisten Itä-Lännen parhaat palat (Joensuu, 2018)