Valitse sivu

Pitkäjärven pesäpallokenttä Kokemäellä on saanut hiekkatekonurmipinnoitteen. Uuden kentän avajaisia vietetään toiminnallisissa merkeissä tänään perjantaina, kun naisten maakuntasarjan lounaislohkon piikkipaikalla keikkuva Kokemäen Kova-Väki saa vastaansa Mynämäen Vesan. Koko perheen tapahtumassa on luvassa itse ottelun ohella arpajaiset, pallonheittoa tutkaan, joukkue-esittelyitä, grillimakkarat maksutta 100 ensimmäiselle katsojalle sekä paljon muuta oheisohjelmaa.

Kokemäen Kova-Väki on perinteikäs yleisseura, joka perustettiin vuonna 1921. Pesäpallojaostollakin on menestysvuotensa. Kokemäen värit nähtiin jopa naisten pesäpallon pääsarjassa kausilla 1988 ja 1991.

Tänä päivänä seuralla on vahva kasvattajan rooli, aktiivisuutta junioripuolella ja osaamista turnausjärjestäjänä. Kokemäen Kova-Väki järjestää Läntisen alueen F-G-ikäisten Etenee-alueleirin 2020. Seuran puheenjohtaja Jenna Hakuni iloitsee eteenpäinmenosta.

– Toiminta on nyt täällä saatu taas hyvään nousuun, kun muutaman vuoden ajan joukkuemäärä oli hieman pienempi. Tällä hetkellä meillä on joukkue kaikissa ikäryhmissä. C-tytöillä on aikomus ensi kesänä pelata B-tyttöjen Superpesiksessä ja naiset tavoittelevat parhaillaan nousua maakuntasarjasta suomensarjaan.

– KK-V:llä toiminta on lähinnä tyttöpesistä, mutta poikapuolelle ei missään nimessä sanota ei, jos vaan innostusta viriää.

Hakuni antaa suuren kiitoksensa sekä Kokemäen kaupungin suuntaan että oman seuran vapaaehtoisille, jotka viimeistelevät puitteita priimakuntoon ensi vuodelle.

– Kaupunki on kustantanut tämän tekonurmiprojektin, samoin sähköinen tulostaulu on tulossa heidän puolestaan. Me seurana puolestamme hoidamme katsomo- ja kioskirakennusta kuntoon tämän syksyn ja ensi kevään aikana. Puitteiden todellakin pitäisi ensi kesänä olla kunnossa.

– Olemme todella onnellisia ja kiitollisia saatuamme viimein hiekkotekonurmikentän, Hakuni hehkuttaa.

Perjantain avajaistapahtumaan kannattaa saapua paikan päälle hyvissä ajoin. Juhlalliset avauslyönnit suoritetaan kentällä ennen ottelun alkua. Entinen kaupunginjohtaja Reijo Siltala, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Marjatta Sutinen ja vapaa-aikapäällikkö Aapo Kivenmaa asettuvat lyöntipaikalle noin kello 17.45.

Pitkäjärven pesäpallokenttä sijaitsee noin kuuden kilometrin päässä Kokemäen keskustasta, nimikkojärvensä kupeessa osoitteessa Urheilutie 15, 32810 Kokemäki.

Kiinnostunut pesäpalloharrastuksesta Kokemäen seudulla? Tsekkaa yhteystiedot, ota yhteyttä seuran toimijoihin ja tule mukaan kasvavaan toimintaan.

Aiheesta lisää

Kokemäen Kova-Väki Facebookissa

Pesäpallon hiekkatekonurmikentät