Valitse sivu

Valtakunnallinen Lady-Pesis-turnaus pelataan jo 20. kerran Turussa viikonloppuna. Osallistujia on komeasti ennätysmäärä, 40 joukkuetta, eikä järjestäjien kapasiteetti Kupittaan urheilupuiston ympäristössä juuri enempää sallisikaan. Naantalilaisen Merimaskun Ahdon naisille turnauksesta on muodostunut perinne ja jokavuotinen kauden huipennus, jota on odotettu keväästä lähtien.

Innostus on juhlavuonnakin ollut suurta. Valtakunnalliseen Lady-Pesis-turnaukseen Turkuun saapuu joukkueita jopa Kajaanista, Kokkolasta ja Lappeenrannasta asti. Racel Sirola Merimaskun Ahdosta kehuu erityisesti turnauksen tunnelmaa.

– Jo keväällä, kun aloitimme taas pelaamaan, puhuttiin turnauksesta. Sitä on odotettu innokkaasti. Se on kauden päätavoite, päättäjäiset ja huipennus.

– Joka vuosi on turnauksessa ollut tosi hyvä fiilis, me olemme nyt mukana viidennen kerran. Lähinnä sinne lähdetään pitämään hauskaa – niin, että kaikilla olisi mukava päivä. Olisiko tällä kertaa vähän enemmän iltaohjelmaakin ja muisteluita, kun on kyseessä juhlaturnaus.

Hurtti huumori onkin osattu säilyttää osallistujien keskuudessa. Turnaus on luonteeltaan harrastehenkinen ja ehkä jopa tiukin kilpailu käydään tyylipisteistä, kun parhaita asuja palkitaan.

– Se on ainoa kilpailu, jossa voimme voittaa. Lisäksi meillä on upea ruokalista, kaikkein parhaat eväät, Sirola nauraa.

– Olemme olleet unikekoja, nunnia, hippejä ja viimeksi varustauduimme armeijatyyliin. Ensi lauantaina näette, mitä tällä kertaa on luvassa. Varsinais-Suomen Pesiksestä olemme jo selvitelleet, mitä kaikkea rekvisiittaa on luvallista tuoda Kupittaalle. Asupuoleen panostetaan aina täysillä. Meillä on jo seuraavalle vuodellekin suunnitelmat valmiina, Sirola kertoo.

Lady-Pesis-turnaus kokoaa eri-ikäiset naiset yhteisen liikuntaharrastuksen pariin.

– Yli parikymmentä naista on ollut meillä mukana kesän mittaan. Nuorin pelaaja on 15-vuotias ja iäkkäin yli kuusikymppinen. Mukavaa on ollut ja porukassa on hyvä henki. Yksi päivä on meille turnauksessa riittänyt, kun siinä kolme ottelua pelataan. Lieviä haavereita ja revähdyksiä saattaa kuitenkin aina tapahtua, Sirola sanoo.

Turnaukseen on voinut ilmoittautua höntsät- tai hyperhöntsät-sarjaan. Ottelut pelataan harrastepesissäännöillä ja kilpapelaajien käyttöä on rajoitettu. Tarkoituksena onkin säilyttää kentillä sopivan rento ilmapiiri.

– Me vain mietimme, millä lyönnillä on parasta edetä ykköseltä kakkoselle. Tavoitteena on, jos saisimme lyötyä enemmän juoksuja kuin edellisenä vuonna. Tytär tosin sanoo, että toiset lyövät sen 15 juoksua yhteen otteluun, Sirola naurahtaa.

Merimaskun Ahto on seurana uudempi tulokas pesäpallokartalla. Aikuisten harrastepesiksen ohella junioritoiminnassa otetaan askelia eteenpäin.

– Juuri olimme viime viikonloppuna pienten kanssa turnauksessa Ruskolla. Tämä JunnuSuper on oikein loistava pelimuoto. Nyt saatiin jo pallo heitettyä kakkoselle, kun oli palon paikka – ainoa vain, ettei kiinniottaja ollut aina valmiina. Mutta ei sillä ole väliä tässä vaiheessa, tärkeintä on pitää hauskaa. Katsotaan, jos saisimme sarjajoukkueenkin ensi vuodelle, myös seuran varapuheenjohtajana toimiva Sirola iloitsee.

Seuraavaksi katseet on kuitenkin käännetty jo viikonloppuun, kun Kupittaan liikuntakeskuksen kentät täyttyvät innokkaista leideistä. Otteluita pelataan lauantaina kello 9-18 ja sunnuntaina kello 11 alkaen. Kioski palvelee pääkentällä koko tapahtuman ajan. Tervetuloa mukaan pelaamaan ja kannustamaan leidejä upeisiin suorituksiin!

Jos Lady-Pesis-turnaus jää tällä kertaa kokematta, perinne jatkuu takuuvarmasti tulevana vuonna. Silloin pelataan 31.8.-1.9.2019. Ennakkotiedusteluita ottaa vastaan Satu Mikola, satu.mikola(ät)pesis.fi, 040 082 6354.

Aiheesta lisää

Valtakunnallinen Lady-Pesis-turnaus Turussa 1.-2.9.

Turnauksen kuvagalleria viime vuodelta

Merimaskun Ahto kotisivuillaan