Valitse sivu

Kempeleen Kiri on varmistanut miesten Ykköspesiksen runkosarjan voiton kukistettuaan päätöskierroksella 2125 katsojan edessä Sotkamon Jymy 2:n 2-0 (12-1, 4-1). Ykköstila tietää nousua Superpesikseen kaudelle 2019.

Kempeleen Kiri pelasi seurahistoriansa ensimmäisen kauden miesten Superpesiksessä 2016. Taival pääsarjatasolla päättyi epäonnisesti vuotta myöhemmin, kun Kankaanpään Maila pudotti seuran värit takaisin Ykköspesikseen uusintaottelussa kotiutuskilpailun jälkeen.

Dramatiikkaa sisälsi kuluvakin kausi. Reilu viikko sitten pelatussa kärkiottelussa Siilinjärven Pesis oli yhden palon päässä kolmen pisteen voitosta, mutta Kempeleen Juhani Ojala nousi ratkaisijaksi läpilyönnillään.

Siilinjärvi jatkaa Ykköspesiksen runkosarjan kakkosena sarjan sisäisiin välieriin. Vastaan asettuu Vähänkyrön Viesti, kun Ulvilan Pesä-Veikot ja Pöytyän Urheilijat hävisivät päätöskierroksen ottelunsa. Toinen välieräpari on Manse PP, Tampere-Puijon Pesis, Kuopio. Viides sija ratkeaa alkuillasta, kun runkosarjan päätöskierroksen loput ottelut pelataan kello 16 alkaen.

Sarjapaikastaan karsivat Jokioisten Koetus ja Lievestuoreen Kisa.

Kempeleen Kirillä ja Hyvinkään Tahkolla on ensi kaudella joukkueet sekä miesten että naisten Superpesiksessä. Vastaavaan on mahdollisuus myös Joensuun Mailalla, mikäli seuran naisten ykköspesisjoukkue yltää superpesiskarsintaan ja voittaa Lappajärven Veikot.

Miesten Ykköspesiksen runkosarjan päätöskierros la 11.8.

Kempeleen Kiri – Sotkamon Jymy 2 2-0 (12-1, 4-1)
Lievestuoreen Kisa – Jokioisten Koetus 1-2 (2-6, 5-3, 0-1)
Manse PP, Tampere – Puijon Pesis, Kuopio 1-0 (6-5, 4-4)
Siilinjärven Pesis – Pöytyän Urheilijat 2-1 (2-5, 4-1, 0-0, 2-1)
Ulvilan Pesä-Veikot – Ylivieskan Kuula 0-2 (2-4, 3-5)

Aiheesta lisää

Miesten Ykköspesiksen välierien otteluohjelma