Valitse sivu

Evijärven Urheilijat on voittanut seurahistoriansa ensimmäisen SM-mitalin jopa kaikki lajit huomioiden. Seuran joukkue pesäpallon Kontioiden (35-vuotiaiden miesten) SM-turnauksessa juhlii Suomen mestaruutta kukistettuaan loppuottelussa Puna-Mustat Helsingistä juoksuin 4-0. Kontioturnaus pelattiin 13 joukkueen voimin Varkaudessa, Joroisissa ja Juvalla viikonloppuna.

Vieläkin tiukemmalle Evijärvi joutui aamupäivän välieräottelussa, jossa vuoden takainen mestari Sotkamon KMV kärsi tappion lukemin 3-4. Evijärven joukkue voitti turnauksessa kaikki pelaamansa neljä ottelua. Mestaruutta juhlivat Sami Kokko, Juha Kuoppala, Mikko Laiho, Matti Larikka, Teemu Mäkinen, Ari Männistö, Janne Rauhala, Keijo Saarenmaa, Esa Sanjama, Risto Sarvikas, Tero Tuomela, Evijärven Urheilijoiden omat kasvatit Jaakko Kultalahti ja Arto Ruuhinen sekä pelinjohtajina Niko Kuoppala ja Jari Mäkelä.

Puna-Mustat kukisti välierissä Jyväskylän Kirin ja kirkasti viimevuotisen pronssimitalinsa hopeiseksi. Sotkamon KMV vei tällä kertaa himmeimmät mitalit pronssiottelun voitolla Kiristä 3-5.

Sunnuntain sijoitusotteluiden tulokset

Sijat 12-13 JoU – PuPe 3-8
Sijat 10-11 ViVe – LMV 11-0
Sijat 8-9 NeNu – JoMa 1-7
Sijat 5-7 Team Atria – KeKi 1-2
Sijat 5-7 KeKi – Manse 0-13
Sijat 5-7 Manse – Team Atria 7-1
Välierä KMV – EU 3-4
Välierä Kiri – PuMu 1-14
Pronssiottelu Kiri – KMV 3-5
Loppuottelu EU – PuMu 4-0

Lopulliset sijoitukset

1. Evijärven Urheilijat
Sami Kokko, Jaakko Kultalahti, Juha Kuoppala, Mikko Laiho, Matti Larikka, Teemu Mäkinen, Ari Männistö, Janne Rauhala, Arto Ruuhinen, Keijo Saarenmaa, Esa Sanjama, Risto Sarvikas, Tero Tuomela. Jari Mäkelä (pj), Niko Kuoppala (pj).

2. Puna-Mustat, Helsinki
Tuomo Allinen, Petri Hännikäinen, Pekka Kaijula, Jarno Kokko, Petri Köykkä, Rami Niemi, Matti Nylander, Pasi Paakkinen, Simo Rehunen, Jyri Tarmo, Janne Torri, Mikko Vartiainen. Joseph Hollingworth (pj), Mika Saari (pj).

3. Sotkamon Urheiluseura KMV
Jyrki Borenius, Timo Heikkinen, Mika Kilpeläinen, Jouni Korhonen, Marko Kähkönen, Markus Meriläinen, Kimmo Mikkonen, Mikko Närhi, Mika Rantamaa, Aki Tervo. Saku Komulainen (pj).

4. Jyväskylän Kiri
Juuso Hulkko, Lasse Ikäläinen, Mika Korpi, Markus Linna, Mikko Lähteelä, Juha Mäkelä, Juha Nieminen, Tuomas Osmala, Mikko Pajunen, Kari Rissanen, Ilkka Salmi, Mikko Savonen, Marko Viljanen

5. Manse PP, Tampere
Jussi Annala, Juha ”Upi” Antikainen, Janne Harju, Riku Kauppinen, Matti Kukkola, Mika Kukkola, Mika Piispanen, Timo Pyrrö, Jukka Ristimäki, Jouni Rosenberg, Tuomas Suortti, Olli Tengvall, Janne Vesa. Tommi Sakki (pj).

6. Kempeleen Kiri
Pentti Haavisto, Janne Hannonen, Heikki Holma, Martti Holma, Vesa Jaakonaho, Lasse Joensuu, Eino Martimo, Hannu Mällinen, Ville Niemelä, Jyrki Oosi, Jari Vatanen, Jukka Yli-Korhonen, Juha-Pekka Ylitalo.

7. Team Atria, Seinäjoki
Timo Ala-Ranta, Veli-Matti Hauta, Tero Hirvelä, Markku Jouppi, Jani Karvonen, Kimmo Kaunisto, Mikko Kivistö-Rahnasto, Mika Koivisto, Tomi Mäenpää, Marko Ojala, Petri Penttilä, Tomi Viinamäki, Olli Yli-Karjanmaa. Juho Raunanen (pj).

8. Joensuun Maila
Esa Heiskanen, Joonas Hänninen, Ville Jehkonen, Marko Junkkarinen, Ilpo Korhonen, Sami Lukkarinen, Tuukka Martikainen, Samu Parkkinen, Tatu Parkkinen, Timo Tallus, Heikki Turunen, Juha Volotinen. Arvo Väistö (pj), Petri Pietinen (pj).

9. Nerkoon Nuorisoseuran Pesis
Juha Asunmaa, Kari Asunmaa, Juha Bovellan, Petri Heikkinen, Juha Hämäläinen, Risto Ikäheimo, Reino Katainen, Mikko Kuokka, Isto Nyyssönen, Teemu Nyyssönen, Joni Pirinen, Anssi Sillanpää

10. Vimpelin Veto
Onur Alakas, Toni Hannila, Jarno Himmelä, Ari Kalliokoski, Janne Latvala, Kari Lehto, Mikko Liikala, Juha Matintupa, Pasi Sova, Jarkko Tastula, Jukka Toivola, Ari Vesteri

11. Lahden Mailaveikot
Ari Herranen, Jarkko Kaija, Jaakko Kolppanen, Tomi Kolppanen, Jaakko Kuoppa, Jarkko Kuronen, Teemu Lassila, Jarno Lindqvist, Sami Pöllänen, Joni Rissanen, Sakari Sahamies, Petri Tomppo

12. Puijon Pesis, Kuopio
Antti Aamuvuori, Jari Jolkkonen, Sami Joukainen, Jarkko Karhunen, Panu Knuutinen, Janne Korva, Timo Makkonen, Tuomo Makkonen, Pekka Niinikoski, Hannu Oinonen, Pasi Penttinen, Janne Pesonen, Henrik Snellman. Markku Kiiski (pj), Mikko Niinikoski (pj).

13. Joroisten Urheilijat
Markus Asikainen, Antti Kilpeläinen, Lari Kilpeläinen, Jaakko Kuronen, Janne Kuronen, Eki Kutvonen, Jari Levänen, Marko Mielonen, Antero Niemelä, Ville Pallonen, Arto Pulliainen, Antti Tarvus, Juho-Perttu Thil. Kalle Pallonen (pj).

Aiheesta lisää

Yle: Kontioiden SM-turnaus pelattiin Varkaudessa, Joroisissa ja Juvalla