Valitse sivu

Kaikki putket päättyvät joskus. Näin saadaan todeta espoolaisen Exposin pukukopissa, kun kaikki palloilusarjat huomioiden käsittämätön 15 peräkkäisen baseballin Suomen mestaruuden sarja (2003-2017) katkesi. Puumat Helsingistä voitti tällä kaudella kaikki neljä keskinäistä otteluaan Exposia vastaan, niin myös ratkaisevan ottelun runkosarjan viimeisellä kierroksella.

Loppuottelusarja käynnistyi Helsingin Käpylässä (Mäkelänkatu 72, 00610 Helsinki) tiistaina. Helsinkiläinen Mets oli ylivoimainen paikalliskilpailijaansa vastaan ja iski taululle Puumien kustannuksella lukemat 22-0. Heedo Lee johti syöttäjänä ulkopeliä, joka piti vastustajan lyöjät kurissa ja aiheutti peräti kolme kahden palon tuplapeliä. Omassa sisäpelissään Mets oli vahva. Andres Mena tyhjensi pajatson heti ensimmäisessä sisävuorossa ja johdatti joukkuettaan voittoon. Yhtenä ottelun huippuhetkistä Jukka Kurvinen iski neljännessä vuorossa pallon kauas maisemiin.

Ottelusarja jatkuu toisella kohtaamisella Käpylässä perjantaina kello 17.30 ja kolmannella koitoksella lauantaina kello 16.30. Tarvittaessa jatketaan lauantaina 8.9. ja sunnuntaina 9.9.

Espoo Exposin kohtalona oli jäädä ulos loppuottelusta tällä kertaa. Menestysvuosien kohokohtina muistetaan erityisesti esiintymiset seurajoukkueiden Euroopan Cupissa Belgiassa 2012 ja Kreikassa 2013. Kotimaan kentillä nousevat päällimmäisinä esiin tappioton kausi 2008 (runkosarjassa voitot 15/15, välierissä 2/2 ja loppuottelussa 3/3) sekä tappiottomat runkosarjat 2005 (15/15) ja 2007 (12/12).

Kaikkia 15 mestaruusmitalia olivat juhlimassa Timo Liiri, Tapio Parkkinen ja Pertteli Salmenperä sekä seuran kunniapuheenjohtaja Martti Kaistinen.

Aiheesta lisää

Baseballin SM-loppuottelu käynnissä

Baseballin SM-sarjan tuloksia ja tilastoja

Baseballin SM-loppuottelussa Mets ja Puumat