Valitse sivu

Pesäpalloliiton johtokunta on vahvistanut Ykköspesiksen sarjajärjestelmät kausille 2019-2020. Naisten puolella siirrytään kaksilohkoiseen 16 joukkueen sarjaan jo kaudesta 2019 lähtien.

Miesten Ykköspesiksessä jatketaan pitkälti viime vuosilta tutulla järjestelmällä, jossa runkosarjassa pelataan kaksinkertaisen sarjan lisäksi kaksi lisäottelua joukkuetta kohden paikallispareina. Runkosarjan voittaja nousee suoraan Superpesikseen. 2.-5. sijoittuneet jatkavat sarjan sisäisiin välieriin, joiden voittajat etenevät superpesiskarsintaan.

Sen sijaan naisten Ykköspesikseen tehdään iso muutos, kun joukkuemäärä kasvaa 16:een ja joukkueet jaetaan kahteen lohkoon.

– Meillä on tulossa runsaasti tyttöjunioreita, joille on tavoitteena saada kehittäviä ja kovia pelejä. Kaksilohkoinen sarja on lisäksi järkevä taloudelliselta kannalta ja tukee alueellista kehitystä, Pesäpalloliiton urheiluyksikön johtaja Mikko Huotari toteaa.

Tämän kauden Ykköspesiksestä putoaa kaksi joukkuetta suomensarjaan, josta puolestaan nousee kaksi uutta joukkuetta tilalle Ykköspesikseen 2019. Lisäksi sarjaa täydennetään erillisen hakumenettelyn kautta. Hakukriteerit julkaistaan 15.7. ja hakuaika on käynnissä 15.8.-15.9. Päätökset viiden sarjapaikan myöntämisestä tehdään 30.9. mennessä.

Mestari nousee Superpesikseen

Naisten Ykköspesiksen neljä parasta molemmista lohkoista etenee lohkon sisäisiin puolivälieriin, joiden voittajat jatkavat toisen lohkon kanssa ristiin pelattaviin välieriin. Loppuottelussa pelataan naisten Ykköspesiksen mestaruudesta ja noususta Superpesikseen.

Sarjasta putoaa kaksi joukkuetta. Putoamiskarsinta pelataan lohkojen sisällä 7. ja 8. sijoittuneiden joukkueiden kesken.

Aiheesta lisää

Miesten Ykköspesiksen sarjajärjestelmä 2019-2020 (pdf)

Naisten Ykköspesiksen sarjajärjestelmä 2019-2020 (pdf)

Superpesiksen sarjajärjestelmät 2019-2020

Korjattu to 5.7. klo 9.50 hakumenettelyyn asetettavien sarjapaikkojen oikeaksi määräksi viisi (Ykköspesiksen runkosarjan voittaja täydentää Superpesiksen 12 joukkueen sarjaksi).