Valitse sivu

B-poikien arvo-ottelu käynnistyi räväkästi Joensuussa sunnuntaina aamupäivällä. Länsi huuhtoi vielä unihiekan rippeitä silmistään, kun Itä täräytti tulostaululle jo 5-0-lukemat. Avausvuoro näytti suuntaa koko ottelulle, vaikka Länsi uhkasi tehdä loppuun naisten ottelun toisinnon.

Idän ykköspalkittu Sebastian Lahti huudatti Kerubi Stadionin yleisöä avausvuorossa läpilyönnillään, joka yllätti Lännen kopparit 1+2 juoksun arvoisesti. Länsi ei takaiskusta toipunut, vaikka saikin juoksuhanat auki toisen tasoittavalla Joosua Rätön kotiuttaessa Aatu Saastamoisen. Jakson loppunumerot kirjattiin Idälle 6-2.

Tauon jälkeen odoteltiin kentälle sisuuntunutta Lännen joukkuetta, mutta kopissa juotetusta käärmekeitosta huolimatta peli oli tukkoista molemmin puolin. Itä otti ratkaisun avaimet vahvasti käsiinsä kolmannen tasoittavalla. Ensin Erkka Gröhn iski Sebastian Lahden kotiin ja tämän jälkeen Konsta Kurikan läpilyönti tuotti taululle kaksi juoksua.

Lännen kiri käynnistyi neljännen aloittavalla, kun Joona Iivosen upea lyönti kolmosjatkeelle saatteli Joona Kettusen kotiin ja Iivonen itse kiersi kunnarin.

– Koko peli lyötiin kolmosjatkeelle ja siinä kohdassa sattui menemään läpi. On sitä jonkun verran harjoiteltu. Peli oli ihan tasaista sekä sellaista hyvää ja viihdyttävää, Iivonen näki.

Vapaataivaljuoksu tasoitti numeroiksi 3-3, mutta sen lähemmäs ei Länsi tänään päässyt. Itä palasi B-poikien arvo-otteluissa voittokantaan yhden välivuoden jälkeen. Joensuun Itä-Länsi-viikonlopun voitot ovat kutkuttavasti 2-2 ennen miesten kamppailua kello 16.

– Vähän myöhään herättiin – vuoropari aiemmin, kun olisi Joonan lyönti nasahtanut. Ehkä olisi toisenlainen peli ollut silloin, Lännen pelinjohtaja Jarmo Kauppinen pohti.*

– Aina on mukavampi voittaa kuin hävitä. Huippuäijiä on joukkue täynnä. Yksittäisten hienojen suoritusten kautta peli aukesi, mutta joukkuetasolla aika on rajallinen valmistautua. Tietyllä tavalla sovittuja asioita saattaa pikkuisen mennä ohi, Idän virkaveli Teemu Körkkö huomautti.

Kentän parhaana palkittu Konsta Kurikka onnistui niin mailassa kuin räpylässä etukentällä. Kurikka kehui vuolaasti Itä-Länsi-tapahtuman tunnelmaa.

– Hieno keli, hienot puitteet – onhan se mukava pelata. Tämä tapahtuma on niin hieno, että jo saatuani tiedon valinnasta tuntui hienolta päästä pelaamaan.

Lisää Konsta Kurikan mietteitä pääsee lukemaan Imatran Pallo-Veikkojen nettisivuilla.

Joensuun arvo-ottelutapahtuma huipentuu miesten 84. kohtaamisen. Seuraa ottelua suorana lähetyksenä Ruudussa ja maksuttomalla Nelonen-kanavalla.

Kerubi Stadion, Joensuu, 11.7.2018
B-pojat
Itä – Länsi 1-0 (6-2, 3-3)

Itä: Sebastian Lahti 1+2/3, Jasperi Luoma 0/1, Erkka Gröhn 1/2, Konsta Kurikka 3/1, Juuso Nousiainen 0/1, Lassi Vasarainen 0/1, Rami Ruokojärvi 2/0.
Palkitut: I Sebastian Lahti, II Juuso Nousiainen, A Konsta Kurikka.

Länsi: Elmeri Anttila 0/1, Joona Kettunen 0/1, Aatu Saastamoinen 0/1, Joosua Rättö 1/0, Joona Iivonen 1+2/2, vapaat 1.
Palkitut: I Joona Iivonen, II Elmeri Anttila.

Tuomarit: Jari Liukku ja Niklas Kinnunen.

Yleisöä: 1565.