Valitse sivu

Suomen kansallispelin pesäpallon maailmanvalloitus sen kuin jatkuu. Intia ja Nepal ovat saaneet rajanaapurinsa Bhutanin mukaan pesäpalloperheeseen.

Asialla on Intian pesäpallon puuhamies Chetan Pagawad, joka on aktiivisesti levittänyt lajin ilosanomaa alueella. Tapahtuman tarkoituksena oli esitellä uusi urheilumuoto Bhutanissa, Thimphun kaupungissa. Innostus uusilla alueilla herättää mielenkiintoa, sillä pesäpallon kymmenes World Cup -turnaus pelataan Intiassa 2019.

Bhutanin urheiluelämässä kriketti on saanut vahvasti jalansijaa jalkapallon ja koripallon ohella, kun maassa otettiin käyttöön televisiot yhtenä maailman viimeisimmistä maista 1999. Intian tv-kanavat tutustuttivat kansan kriketin saloihin. Silloinen kuningas Jigme Singye Wangchuck kuitenkin varoitti, että televisiolla saattaisi olla tuhoisa vaikutus maan omalle kulttuurille. Tosiasiassa televisio ohjasi Bhutanin modernimman yhteiskunnan tielle.

Matkailijalle Bhutan on hyvin turvallinen maa ja rikokset ovat harvinaisia. Itsenäinen matkailu ei kuitenkaan ole Bhutanissa mahdollista. Mukaansa saa aina bhutanilaisen oppaan, joskin kylillä saa kävellä myös omin päin. Muille kuin eteläaasialaisille turisteille määrätään 250 dollarin päivämaksu, joka kattaa kaikki muut kulut paitsi juomat ja mahdolliset tuliaiset.

Bhutan on pieni sisämaavaltio Himalajalla Intian ja Kiinan välissä.

Aiheesta lisää

Katso ällistyttävät kuvat: Pesäpalloa Bhutanissa!