Valitse sivu

Pesäpallo on neljäntenä vuonna peräkkäin mukana Suomen suurimmassa kaikille avoimessa ja ilmaisessa yhteiskunnallisessa keskustelutapahtumassa. Pesäkarhut Porista järjestää Porin Suomi Areenassa keskustelun otsikolla ”Peliongelma, urheilun vaiettu salaisuus” tiistaina 17.7. kello 16.45 ennen illan superpesisottelua, jossa kotijoukkue kohtaa paikalliskilpailijansa Feran Raumalta kello 18 alkaen. Tapahtumaan ja otteluun on vapaa pääsy.

Keskustelutilaisuuden juontaa Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Arto Ojaniemi. Puhujina ovat äänessä Veikkauksen edunvalvontajohtaja Hannu Kareinen, kokemusasiantuntija ja entinen huippujääkiekkoilija Mika Lartama, kokemusasiantuntija ja kirjailija Jenna Mäkelä sekä Suomen urheilun eettisen keskuksen (SUEK) pääsihteeri Harri Syväsalmi.

– Rahapeliriippuvuus on koko yhteiskuntamme vaiettu salaisuus. Suomalainen positiivinen pelikulttuuri on synnyttänyt ajatuksen, jossa pelaamisesta on tullut osa kansallista identiteettiämme – kansalaisoikeutemme. Jo junioritasolla, erityisesti joukkueurheilussa, on huomattavissa ilmiö, jossa rahapelaaminen on enemmänkin sääntö kuin poikkeus. Tästä aiheesta on syytä olla huolissaan, toteaa Jenna Mäkelä.

– Entisenä huippu-urheilijana ja ammattimaisena vedonlyöjänä olen kokenut ja nähnyt koko laajan kirjon ongelmapelaamisessa, kertoo Mika Lartama.

Pesäkarhujen puheenjohtaja Vesa Saine puhuu kaksiteräisestä miekasta.

– Veikkaus tuo urheiluun mukavan lisäelementin ja lisäksi Veikkaus tukee merkittävästi suomalaista urheilua, mutta ongelmapelaamista kuitenkin esiintyy myös urheilijoiden joukossa.

Arto Ojaniemi muistuttaa peliriippuvuuden taustalla olevan myös muita elämän haasteita, jotka voivat synnyttää negatiivisen kierteen.

– Henkilösuhteet repeilevät, työelämä kärsii, oma henkinen ja fyysinen hyvinvointi heikkenee, listaa Ojaniemi.

Veikkauksen toiminnassa korostuu vastuullisuus, jonka edistämiseen digimaailma tarjoaa uusia välineitä.

– Nyt koko kotimainen digitaalinen pelaaminen on yhden pelitilin ja yhtenäisten pelaamisen hallinnan välineiden piirissä. Ennaltaehkäisyn lisäksi jokaiselle peliongelmaiselle ja heidän läheisilleen on oltava tarjolla matalan kynnyksen tukea. Tällainen on mm. Peluuri, jonka toimintaa Veikkaus rahoittaa, Hannu Kareinen avaa.

– Uskon, että yhteistyöllä auttamisen ammattilaisten ja urheilun eri organisaatioiden kanssa voimme ennaltaehkäistä ongelmia nykyistä tehokkaammin ja madaltaa urheilijoiden kynnystä hakea apua, Kareinen lisää.

Tule kuuntelemaan lisää näkemyksiä Pesäkarhujen Suomi Areena -keskustelutilaisuuteen ja jännittämään Superpesiksen paikallisottelua Pesäkarhut-Fera. Ensimmäisen tämän kauden Satakunnan derbyn vei nimiinsä Fera kotiutuskilpailun jälkeen kotikentällään kesäkuun puolivälissä.

Suomi Areena Porin pesäpallostadionilla tiistaina 17.7.
(Erku-Areena, Metsämiehenkatu 19)

16.45 Keskustelutilaisuus: ”Peliongelma, urheilun vaiettu salaisuus”
18.00 Pesäkarhut, Pori vs. Fera, Rauma, naisten superpesisottelu

Maksuton sisäänpääsy

Aiheesta lisää

Pesäkarhujen kotisivut

Suomi Areena Porissa 16.-20.7.