Valitse sivu

Iivo Niskanen vai Petter Northug? Ristomatti Hakola vai Martti Jylhä? Mikä on hiihtotähtien kesäkunto? Juhliiko Imatran Pallo-Veikot neljättä peräkkäistä vai Joensuun Maila viidettä peräkkäistä voittoaan Superpesiksessä? Kysymyksiin saadaan vastauksia Imatralla torstaina, kun talviurheilu saapuu keskelle Etelä-Karjalan kesää Lunta tupaan -tapahtumassa superpesisottelun etkoina.

Yhdellä lipulla tarjotaan nyt hulppea katsojakokemus. Ukonniemeen on varastoitu sahanpurun alle oikeaa luonnonlunta, josta rakennetaan hiihtolatu kilpailua varten. Hiihtäjät esitellään kello 17.45 ja kahdeksaneräinen kilpailu käynnistyy kello 17.55.

– Pitkän neuvottelun tuloksena saimme (Petter) Northugin mukaan. Kysyimme häntä jo vuonna 2015, mutta silloin emme onnistuneet. Ukonniemessä nähdään hiihdon kaksi suurta tähteä, (Iivo) Niskanen ja Northug sekä heidän lisäkseen kova kattaus kovia suomalaisia sprinttihiihtäjiä, kuten pesäpalloväelle tuttu Ristomatti Hakola, Imatran Pallo-Veikkojen urheilutoimenjohtaja Jani Valkeapää kertoo.

Jo ajatus hiihtokilpailusta keskikesällä kuulostaa absurdilta.

– Hiihtokilpailu heinäkuussa on itsessään jo sellainen elämys, jonka haluaa kokea, Iivo Niskanen naurahtaa.

Hiihtokilpailun jälkeen tapahtuma jatkuu superpesisottelulla kello 19. Imatran Pallo-Veikot saa vastaansa Karjalan derbyssä Joensuun Mailan, joka oli parempi joukkueiden kauden ensimmäisessä kohtaamisessa kesäkuussa.

– Paljon on panostettu ja paljon odotetaan yleisöä paikalle. Jopa 4000 katsojaa on mahdollinen, Valkeapää sanoo.

2015 Linnalan kentällä kilpailivat sprinttihiihtäjät ja 2016 Ukonniemessä ampumahiihtäjät. Viime vuonna Lunta tupaan -tapahtumaa ei järjestetty, kun Imatran Pallo-Veikkojen kalenteri täyttyi jo valmiiksi Itä-Lännestä ja muista oheistapahtumista. Ykköspesiksen aikana tapahtuma keräsi parhaimmillaan lehtereille 3712 katsojaa ensimmäisenä vuotenaan 2015.

Aiheesta lisää

Ennakkoliput Reds-kaupasta

Kattava tapahtumainfo Imatran Pallo-Veikkojen sivuilla

Imatralainen: Tukku hiihdon sprinttihuippuja mukana