Valitse sivu

Suomen suosituimmat tähdistöottelut, pesäpallon Itä-Lännet, pelataan Seinäjoella 2019.

Pesäpalloliiton johtokunta on myöntänyt tapahtuman järjestelyoikeudet Seinäjoen JymyJusseille. Edellisen kerran Itä-Länsi-ottelut pelattiin Seinäjoella 2014, jolloin kiinnostus tapahtumaa kohtaan nousi ennätyskorkealle.

– 2014 Seinäjoella tehtiin uusi lipunmyynnin ennätys ja nyt Joensuu rikkoi sen uudella hienolla stadionillaan. Tämä määrittää nyt pesikselle sellaisen uuden stardardin, johon muiden on jatkossa pystyttävä. Se vaatii aika paljon, mutta nyt tiedetään, mitä kohti pitää mennä, Seinäjoen JymyJussien puheenjohtaja Ossi Viljanen painottaa.

Seinäjoki on tunnettu useista kesätapahtumistaan. Itä-Lännen ajankohta sovitetaan yhteen kaupungin laajan tapahtumatarjonnan kanssa.

– Todennäköisesti mennään heinäkuun puolelle. Siinä on muutama vaihtoehto, joita vielä mietitään. Ajankohta pyritään lyömään lukkoon mahdollisimman pikaisesti, Viljanen kertoo.

Joensuun arvo-ottelutapahtuma huipentui miesten 84. Itä-Länsi-otteluun sunnuntaina. Idän voittoa todisti täpötäysi Kerubi Stadion, 4500 katsojaa.