Valitse sivu

Suomen ensimmäinen pesäpallon hiekkatekonurmi Ikaalisissa ehti täyttää 30 vuotta ennen kuin se sai uuden pinnoitteen. Pesäpallon erityisseura Ikaalisten Tarmo juhlii 110-vuotista taivaltaan ja uusitun hiekkatekonurmikentän avajaisia tulevana viikonloppuna.

Uutta kenttää testataan tuplaotteluissa. Jouni Rosenberg juontaa lauantaina kello 14.30 alkavan tapahtuman, kun Tarmon miesten suomensarjajoukkue kohtaa järvenpääläisen Kinnarin Pesis 2006:n. Ikaalisten kaupunginjohtaja Kari Tolonen vihkii kentän käyttöön. Maamme-laulun esittää seuran pelaajataustan omaava Antti Nissilä, joka työskentelee tätä nykyä Hammerfestin kulttuurikoulussa. Lisäksi tapahtumaa tähdittävät tamperelaisen Manse PP:n Itä-Länsi-pelaajat Susanna Kylä-Kause ja Senni Sallinen.

– Tavoitteena on ylittää viimevuotinen 500 hengen yleisö, sanoo seuran puheenjohtaja Mika Laatu.

Ohjelmaa on moneen lähtöön. Grillikioskilla on tarjolla kaikenlaista maukasta, Ikaalisten saunaseura tuo paikalle siirrettävän saunan ja Pentti Hakala neuvoo saunavihdan teossa.

Tarmon naiset ovat estradilla sunnuntaina. Vieraaksi saapuu Mailajuniorit Kankaanpäästä kello 15 alkavaan otteluun.

Ikaalisten kenttä sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Kyrösjärven rannalla Ikaalisten Vanhassa kauppalassa. Se tarjoaa nyt upeat puitteet seuran toiminnalle, joka on hyvässä myötätuulessa. Miesten ja naisten suomensarjajoukkueiden lisäksi seuralla on kolme juniorijoukkuetta sekä pesiskoulu, johon ilmoittautui 32 innokasta nuorta. Osa-aikaiseksi toiminnanjohtajaksi on kaudelle 2018 kutsuttu Tutta Westerlund.

Aiheesta lisää

Tutustu Ikaalisten Tarmon toimintaan seuran kotisivuilla