Valitse sivu

Suomen suosituin tähdistöottelutapahtuma, pesäpallon Itä-Länsi, starttaa A-poikien arvo-ottelulla Joensuussa tänään perjantaina. Yle Puhe on vahvasti tunnelmassa mukana ja välittää kaksituntisen lähetyksen suoraan Kerubi Stadionilta kello 18-20.

Lähetykseen on kutsuttu useita mielenkiintoisia puhujia kertomaan näkemyksiään pesäpallosta ja Itä-Länsi-tapahtumasta. Naisten ottelua ennakoivat Lännen ja porilaisen Pesäkarhujen lukkari Minttu Vettenranta sekä Idän ja jyväskyläläisen Kirittärien Marjukka Urpelainen. Heidän jälkeensä pääsee ääneen ravien Pesiskimpasta tuttu Joensuun Mailan Juha Puhtimäki.

Miesten Itä-Lännessä nähdään niin kokemusta kuin nuorta huippuosaamista. Yle Puheen perjantain lähetyksessäkin molemmat ovat edustettuina, kun vieraiksi saapuvat Idän ja Kiteen Pallo -90:n Sami Partanen sekä Lännen ja Vimpelin Vedon Perttu Ruuska.

Aikuisten arvo-otteluiden lisäksi Joensuun Itä-Länsi-viikonloppu tarjoaa kolme nuorten ottelua, joista ensimmäiseen, A-poikien kamppailuun perjantaina, Pohjois-Karjalan Maakuntaliitto tarjoaa maksuttoman sisäänpääsyn. Lauantaiseen B-tyttöjen otteluun luodaan katsaus Yle Puheella, kun Aino Vapaavuori osallistuu ohjelmaan yhdessä neljästi naisten Itä-Lännessä pelanneen äitinsä Jaana Vapaavuoren kanssa.

Yksi alkukauden vakuuttajista on miesten Superpesiksessä ollut Kouvolan Pallonlyöjät. Pelinjohtaja Matti Iivarinen saapuu lähetykseen kertomaan mietteitään sunnuntain arvo-ottelun alla ja vastaamaan kenties kysymykseen, voiko KPL mennä tällä kaudella jopa päätyyn asti.

90-luvun pesäpalloromantikoille nimi Janne Monni kertoo paljon. Monni on mukana A-poikien Itä-Lännen palkintoraadissa ja antaa omat kommenttinsa käynnissä olevasta ottelusta Yle Puheen lähetykseen.

Nykytilanteen ohella tulevaisuuttakin luodataan. Lopuksi Yle Puheen lähetyksessä kuullaan Pesäpalloliiton urheiluyksikön johtajan Mikko Huotarin ja toiminnanjohtajan Arto Ojaniemen näkemyksiä lajin suuntaviivoista kohti 100-vuotisjuhlavuotta 2022.

Yle Puheen perjantain lähetyksen juontavat Mikko Hannula ja Juhani Lahti. Itä-Länsi-viikonloppu jatkuu Yle Puheella lauantaina ja sunnuntaina. Naisten ja miesten ottelut radioidaan suorina lähetyksinä molempina päivinä kello 15.50 alkaen.

Kuuntele Yle Puheen lähetyksiä suorana netissä: https://areena.yle.fi/radio/ohjelmat/yle-puhe

Aiheesta lisää

Yle Urheilun uutinen aiheesta

Pohjois-Karjalan Maakuntaliitto tarjoaa maksuttoman sisäänpääsyn A-poikien otteluun

Itä-Länsi Joensuussa 29.6.-1.7.

Itä-Länsi-liput myy Ticketmaster Suomi