Valitse sivu

Sotkamon Jymy ja Alajärven Ankkurit kohtaavat Jyväskylässä nykyisen Hippoksen pesäpallokentän viimeisessä miesten superpesisottelussa ensi viikon torstaina. Hippos 2020 -hankkeen myötä samalle paikalle rakennetaan uusi monitoimiareena. Ole mukana ottelussa, jota muistellaan vielä pitkään. Tiistaihin (kello 22) mennessä myytyjen ennakkolippujen tuotosta ohjataan puolet kaupungin junioreille, Jyväskylän Kiri & Kirittäret Junioreiden toiminnan tukemiseen.

Jyväskylän kaupunginvaltuusto päätti kokouksessaan 28. toukokuuta Hippos 2020 -hankkeen käynnistämisestä. Päätöksen myötä tammikuussa 2019 aloitetaan uuden monitoimiareenan rakentaminen nykyisen pesäpallokentän paikalle. Näin ollen Sotkamon Jymyn ja Alajärven Ankkureiden kohtaaminen ensi torstaina jää viimeiseksi miesten superpesisotteluksi nykyisellä Hippoksen pesäpallostadionilla.

– Sotkamo-Alajärvi-ottelun pelaamisella Jyväskylässä on kaksi tavoitetta. Ensinnäkin tarjota jyväskyläläisille mahdollisuus nähdä miesten Superpesistä myös kesällä 2018 Jyväskylässä, vaikka kotikaupungin joukkuetta ei ole sarjassa. Toinen tavoite on mahdollistaa pesiksen tulevaisuuden rakentaminen. Tiistaihin 12.6. kello 22.00 mennessä ennakkoon ostettujen lippujen hinnasta puolet menee Jyväskylän Kiri & Kirittäret Junioreiden toiminnan tukemiseen, kertoo Keski-Suomen monivuotinen pesäpalloaktiivi Jouni Vatanen.

Pesäpallo siirtyi Jyväskylän Harjulta Hippokselle vuonna 1968. 50 vuoden aikakausi on näihin päiviin saakka kätkenyt sisäänsä pesäpallon ja urheilun tunteita laidasta laitaan. Kirin, Lohen ja HoNsU:n paikallisottelut, loppusarjan jännitysnäytelmät, Suomen mestaruuksien ratkaisut miesten ja naisten Superpesiksessä, putoamissarjan ottelut ”elämästä ja kuolemasta”, miesten Itä-Länsi-ottelut 1977 ja 1980 sekä monet muut ikimuistoiset hetket on eletty Hippoksen lehtereillä. Uusintaotteluitakin on pelattu kahteen otteeseen. Yleisöennätys on toistaiseksi 5496 katsojaa Jyväskylän Kirin ja Hyvinkään Tahkon mitalisarjan ottelusta 9.9.1979.

Osallistu Facebook-kilpailuun ja voita!

Kirittärien Facebook-sivulla on käynnissä kilpailu, jossa on palkintona kaksi pääsylippua miesten superpesisotteluun Sotkamo-Alajärvi. Kerro ja kommentoi päivitykseen, mikä pesispeli on jäänyt Hippokselta erityisesti mieleesi!

Osallistu ja käy fiilistelemässä muiden päivityksiä. Muistojen kirjo näyttää olevan rikas ja monipuolinen!

Jani Komulaisen luotsaama Sotkamon Jymy kohtaa pelinjohtajakseen Risto Ojanperän saaneen Alajärven Ankkurit miesten superpesisottelussa Jyväskylän Hippoksella ensi torstaina 14.6. kello 18. Hanki ottelulippusi etukäteen tästä linkistä ja tue kaupungin junioritoimintaa!

Aiheesta lisää

Hippos 2020 -hankkeen kotisivut

​Jyväskylän Kiri & Kirittäret Juniorit – mukaan pesäpallon junioritoimintaan!