Valitse sivu

Aikuisten Itä-Länsi-ottelu pelataan kautta aikain ensimmäisen kerran Varkaudessa, kun miesten Ykköspesiksen parhaat pelaajat iskevät yhteen perinteikkäällä Kämärin kentällä torstaina 28.6.

Ilmassa on suuren urheilujuhlan tuntua, kun puheenvuoron antaa Puurtilan Kisa-Poikien aktiiville Juha Honkaselle.

– Pesäpallon tähdistöottelu on keskiössä, mutta haluamme tarjota yleisölle paljon muutakin. Oheisohjelmaa rakennetaan koko perheelle, on poniajelua lapsille ja paljon muuta. Miesten Ykköspesiksen Itä-Länsi on ehdottomasti Puurtilan Kisa-Poikien 70-vuotisjuhlavuoden päätapahtuma.

– Tangomaestro Eija Kettunen esittää Maamme-laulun, puhallinorkesteri kajauttaa alkutahdit ilmoille, cheerleaderit esiintyvät, seuran oma kasvatti Laura Nuutinen avaa pelin saloja VIP-vieraille, kaupungin ja Pesäpalloliiton edustajat puhuvat sekä junioripelaajat vapauttavat suuren määrän ilmapalloja taivaalle. Itse ottelun selostaa Ylen toimittajana tuttu Kalle Pallonen, Honkanen jatkaa.

Idällä on näytön paikka omalla maaperällään, sillä Länsi on vienyt aiempia miesten Ykköspesiksen arvo-otteluita voitoin 6-1. Idän toistaiseksi ainoa voitto on Haminasta kaudelta 2015.

Joukkueiden valitsijoina toimivat Pesäpalloliiton seurakehittäjät Perttu Hautala (Itä) ja Mika Härkin (Länsi). Ehdokkaina on myös useita Puurtilan Kisa-Poikien kasvatteja, jotka ovat lähteneet Superpesikseen asti yltäneen Veli-Matti Sigvartin jalanjäljille. Ykköspesiksessä ovat kuluvalla kaudella pelanneet varkautelaislähtöiset Nestori Moisio (Puijon Pesis, Kuopio), Topi Moisio (Manse PP, Tampere), Ville Pietinen (Siilinjärven Pesis) ja Roope Räisänen (Siilinjärven Pesis).

– Kovasti teemme töitä, että tapahtuma onnistuu. Haluamme järjestää pelaajille arvoisensa puitteet ja taata heidän viihtyvyytensä. Tämä on seuralle juhlavuotenamme kunnia-asia, Honkanen painottaa.

Tapahtuman lipunmyynti on lähtenyt mukavasti liikkeelle. Kaupunki ja yhteistyökumppanit ovat vahvasti sitoutuneet mukaan rakentamaan hienoa pesäpallojuhlaa Kämärille. Honkanen heittää vinkin kauempaa saapuville pesäpallon ystäville.

– Kesälomareissulla kohti Joensuun Itä-Länttä on mukava pitää välipysähdys Varkaudessa. Kämärin kenttä on perinteikäs pesäpallopyhättö, jonka ainutlaatuinen tunnelma kannattaa kokea paikan päällä.

Miesten Ykköspesiksen Itä-Länsi-ottelun ennakkolippuja voi tilata sähköpostitse osoitteesta kisapojat(ät)gmail.com. Lippuja myydään ennakkoon hintaan 12 € ja portilta hintaan 15 €.

Varkaudessa on pelattu aiemmin miesten Liitto-Lehdistö-ottelu 1964, A-poikien Itä-Länsi-ottelu 1966, viimeisen miesten Maakunta-Cupin loppuottelu 1968 sekä B-tyttöjen Itä-Länsi-ottelut 1982-1983. Miesten Ykköspesiksen Itä-Länsi-ottelu pelataan Kämärin kentällä torstaina 28.6. kello 18 alkaen.

Aiheesta lisää

Juliste: Miesten Ykköspesiksen Itä-Länsi-ottelu Varkaudessa (pdf)