Valitse sivu

Tähtiseuraohjelma on Olympiakomitean, lajiliittojen ja aluejärjestöjen uusi seurojen laatuohjelma, joka tukee seuratoimintaa, suomalaisen urheilun keskeistä vahvuutta. Ohjelmalla autetaan seuraa kehittämään sen itse valitsemia osa-alueita modernien työkalujen ja toimintatapojen avulla yhdessä muiden laatuseurojen kanssa. Ensi vaiheessa tähtiseuran merkin on saanut 13 pesäpalloseuraa.

Kohderyhmiä ovat lapset ja nuoret, aikuiset sekä huippu-urheilijat. Tähtimerkin ansainnut seura täyttää kohderyhmäkohtaiset sisältövaatimukset ja kaikille yhteiset johtamisen laatutekijät. Tähtimerkki on osoitus modernista, ketterästä ja inhimillisestä toimintatavasta, joka sopii kaikille liikkujille. Se vastaa erilaisten liikkujien tarpeisiin, mutta myös kehittyy heidän mukanaan.

– Tähtiseuraohjelma on oiva verkostoitumisen, kehittymisen ja oppimisen väline niin seurakehittäjille, seuroille kuin lajeille. Seurat voivat itselleen valita myös sparrausseuroja omasta lajista tai muista lajeista, seurakehittäjä Perttu Hautala Pesäpalloliitosta kiittelee.

Ohjelman mukaan seuran matkaa laatuseuraksi kuvaavat kolme vaihetta: Innostutaan seuran kehittämisestä, tahdotaan toimia laadukkaasti ja osataan kehittää seuraa paremmaksi.

– Pienessä maassa aktiivisesti yhdessä toimiminen on paras mahdollinen tapa luoda yhteisöllisyyttä, kehittyä ja saavuttaa menestystä. Tähtiseura-yhteisöön liittymällä seura saa apua ja työkaluja toiminnan kehittämiseen ja uudistumiseen, vuorovaikutuksessa yhteiskunnan eri toimijoiden kanssa. Seurojen yhdessä muodostama Tähtikuvio loistaa kirkkaampana kuin tähdet yksinään, Olympiakomitean seuratoiminnan asiantuntija Eija Alaja innostuu.

Tähtiseurojen myötä aiempi sinettiseuran status jää historiaan. Uuteen ohjelmaan voivat ilmoittautua kaikki laadun kehittämisestä kiinnostuneet seurat, jotka haluavat viedä toimintansa uudelle tasolle. Tähtimerkin saaminen edellyttää auditointia, joka on lajiliiton vastuulla. Pesäpalloliitossa auditoinneista vastaa Perttu Hautala.

Lasten ja nuorten toiminnastaan tähtiseuran merkin ovat saaneet Espoon Pesis, Fera Raumalta, Haapajärven Pesä-Kiilat, Kempeleen Kirin pesäpallojaosto, Keravan Pesis-Juniorit, Pattijoen Urheilijat Juniorit Raahesta, Päiväkummun Pesis Vantaalta, Pöytyän Urheilijat, Roihu Helsingistä, Ruoveden Pirkat, Siilinjärven Pesis, Sotkamon Jymy-Pesis ja Vimpelin Veto. Katso lista kaikkien lajien tähtiseuroista olympiakomitean sivuilta (pdf).

Aiheesta lisää

Lisätietoa Tähtiseuroista olympiakomitean sivuilta