Valitse sivu

Suomen suosituimmat tähdistöottelut, pesäpallon Itä-Lännet, pelataan Joensuun uudella Kerubi Stadionilla tulevana viikonloppuna. Lipunmyynti on jatkunut vilkkaana, mutta vieläkään ei ole liian myöhäistä kokea keskikesän ykköstapahtuma paikan päällä.

Pohjois-Karjalan Maakuntaliitto tarjoaa maksuttoman sisäänpääsyn A-poikien Itä-Länsi-otteluun perjantaina. Lauantain ja sunnuntain päiväliput myy Ticketmaster Suomi.

Tapahtumapäällikkö Sanna Regwan, lippuja ilmeisesti vielä on jäljellä?

– Mukaan iloiseen joukkoon mahtuu vielä. Miesten otteluun A-D-katsomot on kuitenkin jo loppuunmyyty, mutta lisäkatsomoissa on tilaa. Oma lippu kannattaa joka tapauksessa hankkia etukäteen, niin varmistaa sisäänpääsynsä ja välttää pahimmat jonot porteilla. Ticketmasterin sähköinen lippu on kätevin vaihtoehto.

Entä naisten ottelu?

– Superpesis on Suomen suosituin naisten palloilusarja ja nyt se näkyy ilahduttavasti myös Itä-Lännessä. Naisten ottelun lipuille on riittänyt mukavasti kysyntää aiempiin vuosiin verrattuna.

Miten nuorten otteluiden liput myydään?

Pohjois-Karjalan Maakuntaliitto tarjoaa maksuttoman sisäänpääsyn perjantaina. Lauantain ja sunnuntain päiväliput sisältävät sisäänpääsyn myös nuorten otteluun. Katsomot tyhjennetään otteluiden välissä, jolloin on hyvä mahdollisuus tutustua esimerkiksi monipuoliseen tapahtumatoriin Kerubi Stadionin vieressä.

Muistathan rannekkeen, jos poistut stadionilta otteluiden välissä tai aikana. Kertaalleen luettu lippu ei oikeuta uuteen sisäänpääsyyn. Nuorten ottelun jälkeen aikuisten peliin saavuttaessa sisäänpääsy sujuu vaivatta vain ranneketta näyttämällä.

Erillisiä lippuja nuorten otteluihin myydään portilta hintaan 10 € kappale.

Mitä neuvoja antaisit tapahtumaan saapuvalle yleisölle?

– Oma auto on hyvä jättää kotiin tai majoituspaikkaan, mikäli mahdollista. Keskustasta pääsee Kerubi Stadionille mukavasti kävellen ja pyörällä.

Paikan päälle kannattaa saapua hyvissä ajoin. Pyrimme mahdollisimman nopeaan sisäänpääsyyn, mutta mikään tapahtuma ei vedä suurta ihmismassaa sisään muutamissa minuuteissa. Hyvä vinkki on varata riittävästi aikaa, tutustua rauhassa tapahtuma-alueeseen ja poiketa vaikka matkalla tapahtumatorilla.

Miten tapahtuman turvallisuudesta huolehditaan?

– Itä-Lännellä on tietysti tarkka turvallisuus- ja pelastussuunnitelma. Porteilla tehdään turvatarkastuksia ja laukut katsotaan. Toivomme katsojilta ymmärrystä ja kärsivällisyyttä, organisaation ensisijainen päämäärä on kaikkien paikallaolijoiden turvallisuus.

Pesäpallo-otteluiden yleiset määräykset ottelutapahtumista ovat Itä-Lännessäkin voimassa. Muistutan, että alkoholijuomien tuominen koko tapahtuma-alueelle ja hallussapito on kielletty. Samoin terävät esineet ovat kiellettyjä, kuten sateenvarjot, joissa on terävä piikki. Niitähän ei tietysti edes tarvita.

Niin, viikonlopun sääennusteesta on esitetty monenlaisia arvioita?

– Se onkin ainoa asia, johon organisaatio ei voi vaikuttaa. Itse odotan luottavaisena viikonloppua tältäkin osin. Säätila muuttuu nopeasti ja viikonlopun ennustetta on tässä vaiheessa vaikea antaa. Sen mukaan mennään, mitä sieltä tulee ja katsojia ajatellen moderni Kerubi Stadion auttaa tässäkin asiassa.

Toivotan kaikki joukkueiden jäsenet, yhteistyökumppaneiden ja tiedotusvälineiden edustajat sekä tietysti katsojat tervetulleiksi Itä-Länteen.

Maailman parhaat pesäpalloilijat ovat vastakkain viidessä viikonlopun huippuottelussa Joensuun Kerubi Stadionilla 29.6.-1.7. Kutsun Itä-Länteen on saanut yhteensä 124 pelaajaa, 20 pelinjohtajaa ja 10 joukkueenjohtajaa (valitsijaa). Yleisöä odotetaan reilusti viisinumeroinen määrä Kerubi Stadionille viikonloppuna. Lisätietoa on saatavissa tapahtuman omilta nettisivuilta www.ita-lansi.fi. Lauantain ja sunnuntain päiväliput myy Ticketmaster Suomi.