Valitse sivu

2514 katsojaa saapui perinteikkäälle Vallikentälle heinäkuisena torstai-iltana 8.7.1999, kun Kymenlaakson ylpeydet Haminan Pallonlyöjät ja Kouvolan Pallonlyöjät olivat edellisen kerran vastakkain Superpesiksessä. Kouvola vei sillä kertaa voiton supervuorossa nuoresta ja muuttuneella kokoonpanolla taistelleesta kotijoukkueesta 1-2 (4-6, 4-1, 0-1). Tulevana perjantaina Vallikentälle odotetaan jopa vieläkin enemmän yleisöä. Haminan Palloilijoiden 90-vuotisjuhlaottelusta ei takuulla puutu väriä ja tunnelatausta, kun Kymenlaakson paikallismittelön sähkö purkautuu kertaheitolla alkukiilassa lähes 20 vuoden tauon jälkeen.

Molemmat joukkueet ovat aloittaneet kautensa erinomaisesti. Sarjakärki Kouvola kärsi sarja-avauksessaan tappion Vimpelissä, mutta on voittanut sen jälkeen kymmenen peräkkäistä ottelua. Itä-Länsi-pelinjohtajien Matti Iivarisen ja Jukka Mäkisen komennossa joukkueesta on alettua puhua jopa mestarisuosikki Vimpelin Vedon ykköshaastajana. Jokeri-iskijä Juha Korhonen on takonut juoksuja hurjalla tahdilla ja johtaa lyöjätilastoa 47 kotiutuksellaan.

Pelinjohtajien ennen kauden alkua jumboksi arvioima Hamina on vastannut epäilijöilleen ennakkoluulottomalla ja pirteällä pelillä. Lukkari Matias Hangasmaa aiheuttaa päänvaivaa vastustajien kaarelle, Juha Toikka pelaa elämänsä kautta ja Lauri Kaartokallio vakuuttaa illasta toiseen, mutta ennen kaikkea Petri Pulliaisen luotsaama ryhmä on vahvimmillaan joukkueena.

– Meidän joukkue on esiintynyt juuri niin kuin mielissämme toivoimme ennen kauden alkua. Erityisesti pidän joukkueen työteliäästä ilmeestä, halusta antaa kentälle kaikkensa ja taistella sarjapisteistä loppuun saakka, oli kuka tahansa vastassa, toiminnanjohtaja Marko Hovi kiittelee.

Saman taisteluilmeen ovat huomanneet katsojat. Kuuden kotiottelun yhteenlaskettu yleisömäärä on noussut jo yli 10 000 katsojan.

– Huippupesäpallo kiinnostaa Haminassa ja Vallikentän tunnelma tempaa mukaansa. Kun joukkue osoittaa kentällä taisteluhenkeä ja loppuun saakka yrittämistä, yleisö haluaa palkita sen, Hovi ihastelee.

Juhlapäivänä perjantaina seura näyttää laajemminkin voimansa kaupunkilaisille. Kello 16 lähtevään juhlakulkueeseen ovat tervetulleita kaikki seuran juniorijoukkueet vetäjineen, samoin pesiskoululaiset. Naiset ja tytöt ovat myös nykyään yhä vain vahvemmin mukana Haminan Palloilijoiden toiminnassa.

Tärkeistä miesten Superpesiksen sarjapisteistä pelataan Vallikentällä kello 18 alkaen. Seitsenkertainen miesten Suomen mestari Haminan Palloilijat ei ole koskaan yltänyt nykymuotoisiin pudotuspeleihin, mutta vahvan alkukauden myötä joukkueella on kaikki mahdollisuudet yllättää. Haminalaisittain mielenkiintoisin pelaaja Kouvolan Pallonlyöjien riveissä on oranssipaitojen kasvatti Sasu Toikka, joka on noussut etenijätilaston kärkisijoille. Sasu Toikka edusti viimeksi Haminan Palloilijoita Ykköspesiksessä kaudella 2011.

Otteluun saapuvalle yleisölle Hovi antaa yhden vinkin.

– Odotukset tapahtumaa kohtaan ovat korkealla ja Vallikentälle odotetaan tuhansia katsojia. Ei ole lainkaan huono idea tulla jopa tuntia ennen paikan päälle, niin välttää ruuhkat sisäänkäynnillä ja saa rauhassa etsiä itselleen mieluisan paikan katsomosta.

Joukkueet pelaavat vielä tänään tiistaina ennen perjantain kohtaamista. Kouvola saa kotikentälleen vieraaksi Imatran Pallo-Veikot ja Hamina matkustaa Seinäjoelle haastamaan JymyJussit.

Haminan Palloilijoiden 90-vuotisjuhlaottelu Haminan Palloilijat vs. Kouvolan Pallonlyöjät pelataan Vallikentällä Haminassa perjantaina 15.6.2018 kello 18. Liput portilta hintaan 13 € (opiskelijat ja eläkeläiset 10 €, alle 16-vuotiaat Ilmaiseksi).

Aiheesta lisää

Lisätietoa perjantain tapahtumasta Haminan Palloilijoiden nettisivuilta

KPL:n sivut: Miksi Hamina on erityinen paikka Matti Latvalalle?