Valitse sivu

Varsinais-Suomessa ei ole ollut omaa superpesisjoukkuetta kauden 2013 jälkeen, kun Turku-Pesis luopui pääsarjapaikastaan. Nyt Mynämäen Vesan naiset ovat lähellä kirjoittaa historiaa.

Seuran kautta aikain menestyksekkäin kausi vei naisten Ykköspesiksestä nousuotteluihin 2016, mutta Lappajärven Veikot oli silloin parempi. Tälläkin kaudella runkosarjan voittaja nousee suoraan Superpesikseen, kakkonen ja kolmonen pelaavat paikasta superpesiskarsintaan Superpesiksen 11. sijoittunutta joukkuetta vastaan. Huipentuuko Mynämäen Vesan neljäs peräkkäinen kausi Ykköspesiksessä suuren unelman toteutumiseen?

– Hyvältä näyttää, mutta ei mennä asioiden edelle. Tavoite on joka tapauksessa nousu Superpesikseen, sen voin sanoa suoraan, kokenut avainpelaaja Jaana Marjamäki-Kekola toteaa päättäväisesti.

Tiukat ottelut kääntyneet voitoiksi

Sarjakauden alku on ollut Mynämäen Vesan osalta lupauksia herättävä. Joukkue on napsinut kymmenestä ottelustaan yhtä monta voittoa ja vallannut sarjataulukon piikkipaikan.

– Peli on kulkenut, vaikka välillä on ollut vaikeaakin, eikä ole saatu kolmen pisteen voittoja. On pystytty kääntämään tiukkoja otteluita voitoiksi – toisin kuin vuosi sitten, sanoo Marjamäki-Kekola.

– Ulkopeli on toiminut ja lukkari Mari-Ann Lehtinen on ollut todella hyvä. Sisäpeli on vähän takunnut. Meillä olisi potentiaalia paljon parempaan ja hyvät kaksi kärkeä, mutta tasaisuus on puuttunut. Turhat palot ovat häirinneet sisäpeliä, jolloin sitä ei ole päästy pyörittämään toivotulla tavalla, Marjamäki-Kekola avaa.

Ulvilan Pesä-Veikkojen kasvatti voitti kolme B-tyttöjen Suomen mestaruutta porilaisen Pesäkarhujen huippujoukkueissa 2004-2006. Tuota aikaa Mynämäen joukkueessa edustaa uusi pelinjohtaja Mikko Järvenpää.

– Pelinjohtaja on uusi, mutta muuten olemme usean vuoden pelanneet samalla rungolla. Joukkue on yhtenäinen ja tunnemme hyvin toisemme.

– Mikolla on runsaasti kokemusta ja meriittejä pelinjohtajana. Mikko oli nostamassa Kankaanpään Mailaa Superpesikseen (2014) ja voittanut useita junioreiden mestaruuksia. Hän on tuonut paljon uutta joukkueemme peliin, Marjamäki-Kekola kiittelee.

Oma pelikin on alkanut asettua uomiinsa. Marjamäki-Kekola kuuluu joukkueensa tärkeimpiin pelaajiin niin sisällä kuin uudessa roolissa ulkokentällä.

– Vaihdoin kakkospolttajasta kolmospolttajaksi. Alkukaudesta en ollut vielä niin sinut uuden pelipaikan kanssa, mutta vähitellen homma on alkanut kulkea ja sisälläkin on löytynyt tehoja.

Mahdollista superpesispaikkaa silmällä pitäen

Torstaina Mynämäellä pelataan todellinen ”kuuden pisteen ottelu”, kun kotijoukkue saa vastaansa sarjakakkosen Jalasjärven Jalaksen. Joukkueet eivät ole aiemmin tällä kaudella kohdanneet. Sarjataulukossa eroa on Mynämäen eduksi kaksi pistettä, joten kotijoukkueen voitto ja vastustajan jättäminen pisteittä antaisivat mukavasti happea jatkaa kärkipaikalla. Sen sijaan vierasvoitto nostaisi Jalasjärven taulukon ykköseksi.

– Jalasjärvi kotona, se on todella tärkeä peli meille ja hyvä mittari kertomaan, missä oikeasti tällä hetkellä menemme. Heitä vastaan emme ole vielä pelanneet. Toivotaan hyvää keliä ja suurta määrää katsojia – fiilis on aivan varmasti kohdillaan, Marjamäki-Kekola sanoo.

Yleisöä onkin riittänyt alkukauden otteluissa Mynämäellä. Marjamäki-Kekola lausuu kiitoksensa ”13. pelaajan” suuntaan ja vakuuttaa joukkueen saavan kotikatsojista lisää voimaa tekemiseensä.

– Kotipeleissä on käynyt tosi kivasti porukkaa, kaikissa reilusti yli 200 katsojaa. Meillä on hyvä kotiyleisö, mikä antaa tukea joukkueelle. Olosuhteisiin ja ottelutapahtumiin on panostettu ja saatu uusi katettu katsomo. Kaikkea tehdään jo vähän ennakoiden sen varalle, että nousu Superpesikseen toteutuu.

Matka on kuitenkin vielä pahasti kesken. Alkukausi on sujunut Mynämäen Vesan käsikirjoituksen mukaisesti, mutta kauden tärkeimmät ottelut ovat edessä. Marjamäki-Kekola katsoo luottavaisena ja päämäärätietoisena tulevaan, mutta lausuu ilmoille tärkeän muistutuksen.

– Tämä sarja on todella tasainen, eikä yhteenkään otteluun voi lähteä takki auki, mikä on tietysti tosi hienoa sarjan kannalta. Yleisölle on tarjolla varmasti mielenkiintoisia otteluita. Jos joukkueen asenne ei ole sataprosenttisesti kohdallaan, se näkyy heti tulostaululla.

Naisten Ykköspesis viikolla 26

Ke 27.6.
Mailattaret, Vaasa – Pöytyän Urheilijat 18.00
Nurmon Jymy, Seinäjoki – Pesäkarhut 2, Pori 18.00
Ylivieskan Kuula – Joensuun Maila 18.00

To 28.6.
Mynämäen Vesa – Jalasjärven Jalas 18.00

Aiheesta lisää

Mynämäen Vesan kotisivut

Teemu Kekolan kuvia ja videoita Mynämäen Vesan otteluista

Naisten Ykköspesiksen sarjataulukko ja tilastot

Naisten Ykköspesiksen otteluohjelma