Valitse sivu

Suomen urheilun eettinen keskus SUEK on julkaissut Kielletyt Aineet ja Menetelmät Urheilussa -mobiilisovelluksen eli KAMU:n. Urheilijoiden saatavilla on nyt helppokäyttöinen palvelu, jonka kautta voi tarkistaa tiedot sallituista ja kielletyistä lääkkeistä – ajasta ja paikasta riippumatta.

Urheilijalla on mahdollisuus merkitä KAMU-sovellukseen käyttämänsä lääkevalmisteet. Näin tieto kulkee aina mukana niin apteekissa kuin dopingtestissä.

– Urheilijat ovat toivoneet mobiilisovellusta, jonka avulla he pystyvät helposti tarkistamaan, mitkä aineet ja menetelmät ovat kiellettyjä. Kehitimme KAMU-sovelluksen yhdessä Lääketietokeskuksen kanssa, kertoo SUEKin lääketieteellinen asiantuntija Pekka Rauhala.

Moukarinheittäjä David Söderberg lausuukin kiitoksensa uudesta sovelluksesta.

– KAMU-sovellus on hyvä apu urheilijan arkeen. Se helpottaa lääkkeiden sallittavuuden tarkistamista. Dopingtestissä ei enää tarvitse olla mukana muistilistaa tai kuvaa lääkekaapista. Merkkaa vaan valmisteet appiin ja katsoo sieltä.

KAMU-mobiilipalvelu on rakennettu Lääketietokeskuksen ajantasaisesta tietoaltaasta. Lääketietokeskus Oy tunnetaan Pharmaca Fennica -palveluista.

– KAMU-palvelun tietopaketti on helposti myös terveydenhuollon ammattilaisten käytettävissä Pharmaca Fennica -lääketietokantaan integroituna. Tiedot sallituista ja kielletyistä lääkkeistä ovat aina saatavilla ajasta ja paikasta riippumatta. Sujuva yhteistyö SUEKin kanssa mahdollistaa asiakaslähtöisen palvelukehityksen, toteaa Lääketietokeskuksen toimitusjohtaja Minna Palhamo.

KAMU-mobiilisovellus on ladattavissa Android- ja iOS-laitteille. KAMUa päivitetään kuukausittain uusien markkinoille tulevien lääkevalmisteiden osalta. Jos haettua lääkevalmistetta ei löydy, tulee urheilijan olla yhteydessä SUEKiin.

Aiheesta lisää

Lisätietoa KAMU-mobiilisovelluksesta SUEK:n sivuilta