Valitse sivu

Vuoden 2018 Vimpeli-palkinto on myönnetty Joensuun kaupungille. Palkinnon perusteluissa korostetaan kaupungin myönteistä suhtautumista liikunnan ja urheilun asemaan sekä ensiluokkaisia puitteita.

Vimpeli-palkinto jaettiin naisten Itä-Länsi-ottelun tauolla upouudella Kerubi Stadionilla, joka on näkyvin esimerkki nykyaikaisista olosuhteista harjoitella ja kilpailla.

Palkintoraadin perustelut

”Joensuun kaupunki on jo vuosien ajan suhtautunut liikuntaan ja urheiluun positiivisesti. Puitteiltaan Joensuu on noussut muutamassa vuodessa Suomen liikuntakaupunkien ehdottomaan kärkeen. Tämä on helpottanut mm. monipuolisen ja loistavan akatemiatoiminnan rakentamisen Joensuuhun. Tässä panostuksessa Joensuun kaupungin rooli on siis aivan keskeinen.

Pesäpallolle Joensuussa on luotu aivan ensiluokkaiset, koko valtakunnan parhaat puitteet. Areenan myötä pesäpalloilijat pääsevät harjoittelemaan ammattimaisesti läpi vuoden. Kaiken kruunu on nyt tämä uusi Kerubi Stadion, joka vie pesäpallostadionit toiminnallisuudellaan aivan uudelle tasolle.

Koko pesäpalloliike haluaa tällä Vimpeli-palkinnolla kiittää Joensuun kaupunkia kansallispelimme pesäpallon toimintaedellytysten kehittämisestä valtakunnan parhaimmiksi.”

Mikä Vimpeli-palkinto?

Kuvanveistäjä Kari Ovaska, joka on tehnyt mm. Vimpelin pesäpalloilijapatsaan, on lahjoittanut Vimpelin Vedolle pesäpalloilijapatsaan pienoisjäljennöksen. Tämä pienoisjäljennös annetaan vuosittain Itä-Länsi-tapahtuman yhteydessä kiertopalkintona yhteisölle, yritykselle tai yksityiselle henkilölle, jonka katsotaan merkittävällä tavalla tukeneen tai tehneen työtä pesäpalloilun hyväksi.

Palkintoraadin ovat muodostaneet Vimpelin Vedon, Pesäpalloliiton ja edellisen vuoden miesten ja naisten Superpesiksen voittajajoukkueiden edustajat. Tänä vuonna raadissa ovat olleet Arto Ojaniemi Pesäpalloliitosta, Juha Antikainen Manse PP Edustuksesta, Tuomo Hovila Vimpelin Vedosta ja puheenjohtajana Matti Lehto Vimpelin Vedosta.

Kiertopalkinnon saajat 1994-2018

1994 Rannila Steel Oy, Vimpeli
1995 Mauno Liljamo, Lapua
1996 Osuuspankkiryhmä
1997 Sotkamon Jymy
1998 MTV3
1999 Sotkamon kunta
2000 Kiteen Pallo -90
2001 Rautaruukki Oyj
2002 Antti Alho
2003 Liikenneturva
2004 Vimpelin Veto
2005 Värimiehet Oy
2006 Antero Viherkenttä
2007 Karhun tuotemerkki
2008 Pesäkarhut, Pori
2009 Veikkaus Oy
2010 Aulis Paski
2011 Kirittäret, Jyväskylä
2012 Hyvinkään Tahkon miesten superpesisjoukkue
2013 Raimo Merivalo
2014 Lapuan Virkiä
2015 Unto Väisänen
2016 Nelonen Media
2017 Arto Luoma
2018 Joensuun kaupunki