Valitse sivu

Yleisö on äänestänyt tamperelaisen Manse PP:n Susanna Kylä-Kausen (Itä) ja porilaisen Pesäkarhujen Minttu Vettenrannan (Länsi) pesäpallon naisten Itä-Länsi-otteluun Joensuussa lauantaina 30.6. Miesten arvo-otteluun sunnuntaina 1.7. yleisö valitsi Janne Kivipellon Kouvolan Pallonlyöjistä (Itä) ja Olli Heikkalan Vimpelin Vedosta (Länsi).

Kaikille neljälle Itä-Länsi-edustus on uran ensimmäinen. Äänestykseen valittiin mukaan jokaisesta seurajoukkueesta yksi pelaaja, joka ei ollut aiemmin esiintynyt aikuisten Itä-Länsi-ottelussa.

Yleisöäänestys saavutti suuren suosion. Yhteensä lähes 6000 osallistujaa käytti oikeuttaan vaikuttaa. Ääniharavaksi nousi Minttu Vettenranta, joka sai 30 % Lännen naisten äänistä. Susanna Kylä-Kause haali 28 % sekä Olli Heikkala ja Janne Kivipelto molemmat 25 % omien joukkueidensa äänistä.

Jo aiemmin miesten ja naisten Itä-Länsi-otteluihin valittiin Superpesiksen kuukauden pelaajat, jyväskyläläisen Kirittärien Emma Nieminen ja Vimpelin Vedon Perttu Ruuska. Pelinjohtajina joukkueita luotsaavat Seppo Salmela (naiset, Itä) Oulun Lipottarista, Sami Österlund (naiset, Länsi) Pesäkarhuista Porista, Matti Iivarinen (miehet, Itä) Kouvolan Pallonlyöjistä ja Sami-Petteri Kivimäki (miehet, Länsi) Vimpelin Vedosta. Miesten sekä A- ja B-poikien Itä-Länsi-joukkueet julkaistaan kokonaisuudessaan keskiviikkona 13.6. Naisten ja B-tyttöjen joukkueiden julkaisu tapahtuu torstaina 14.6.

Suomen suosituimmat tähdistöottelut, pesäpallon Itä-Lännet, pelataan kautta aikain ensimmäisen kerran Joensuussa, upouudella Kerubi Stadionilla 29.6.-1.7. Lisätietoa on saatavissa tapahtuman nettisivuilta osoitteesta www.ita-lansi.fi.

Yleisöäänestyksellä Itä-Länsi-otteluihin valitut pelaajat

Naiset, Itä: Susanna Kylä-Kause, Manse PP, Tampere
Kasvattajaseura Fera, Rauma

Naiset, Länsi: Minttu Vettenranta, Pesäkarhut, Pori
Kasvattajaseura Pesäkarhut, Pori

Miehet, Itä: Janne Kivipelto, Kouvolan Pallonlyöjät
Kasvattajaseura Alajärven Ankkurit

Miehet, Länsi: Olli Heikkala, Vimpelin Veto
Kasvattajaseura Veteli Pesis

Aiheesta lisää

Itä-Länsi Joensuussa 29.6.-1.7.

Itä-Länsi-liput myy Ticketmaster Suomi