Valitse sivu

Helteisen torstain jälkeen A-poikien Itä-Länsi-ottelun pöytäkirjaan merkitty ”+9, sateista, tuulista” tuntui lähinnä huonolta vitsiltä. Perinteisen sisupuukon olisikin voinut ojentaa kaikille pelaajille, joukkueiden jäsenille ja tuomareille. Koleasta kelistä huolimatta A-poikien arvo-ottelussa nähtiin laadukasta pesäpalloa ja hienoja lyöntejä. Itä palasi voittokantaan kolmen välivuoden jälkeen.

Hyökkäys lähti käyntiin heti kahdessa ensimmäisessä sisävuorossa. Avausjakson voittojuoksu nähtiin toisen aloittavalla, kun kentän parhaana palkittu Konsta Kettunen kotiutti Valtteri Hämäläisen ja lisäsi joukkueensa johdoksi jo 3-0.

– Peli kulki hyvin, vaikka sää oli tuollainen. Koko joukkue pelasi itse asiassa erittäin hyvin. Siinä oli mukava pelata ja lyönnitkin onnistuivat. Meillä oli pirun hyvä joukkuehenki ja kaikilla oli hauskaa. Se näkyi kentälläkin, kotistadionillaan juhlinut Kettunen sanoi ottelun jälkeen.

Länsi pääsi avausjaksolla mukaan peliin viimeisellä mahdollisella hetkellä, kun ykköspalkitun ja 100-prosenttisesti sisällä onnistuneen Arttu Ruuskan hieno lyönti yllätti kolmoskoppari Valtteri Hämäläisen kahden juoksun arvoisesti. Veljekset Arttu ja miesten otteluun valittu Perttu ovatkin odottaneet innolla Joensuun arvo-ottelutapahtumaa.

– Mukava täpinä on meillä molemmilla ollut, kun päästään pelaamaan ja näyttämään. Se on kunnia-asia päästä pelaamaan näitä pelejä, Arttu Ruuska vakuutti.

Lähemmäs Länsi ei avausjaksolla päässyt, mutta jatkoi hyvää virettään tauon jälkeen. 0-2-johtoasema kesti kolmannen tasoittavalle asti, kunnes Itä tuli tasoihin kahdesta palosta huolimatta Hannes Pekkisen ja Konsta Kettusen lyönneillä. Nurkkaan ahdistettu Länsi iski vielä johtojuoksun pakkoraossa Atte Brandtin kotiuttaessa Juho Hakomäen. Yksi tikki ei kuitenkaan riittänyt, kun Pekkinen tälläsi kakkospesän päälle ja Joona Sikiö tuuletti kotipesässä voittojuoksua.

– Voittamaan tietenkin lähdettiin tätäkin peliä. Itselle tärkeämpää oli, miltä peli näyttää ja millainen peli-ilme saadaan tuohon säähän aikaiseksi. Hyvin onnistuttiin ja sitä kautta tuli voitto palkintona, Idän pelinjohtaja Riku Tolonen kiitteli.

A-poikien Itä-Länsi-ottelua seurasi Joensuussa Kerubi Stadionilla 1468 katsojaa. Tapahtuma jatkuu B-tyttöjen ja naisten otteluilla lauantaina, liput myy Ticketmaster Suomi. Lisätietoa Joensuun Itä-Lännestä on saatavissa tapahtuman nettisivuilta osoitteesta www.ita-lansi.fi.

Kerubi Stadion, Joensuu, 29.6.2018
A-pojat
Itä – Länsi 1-0 (3-2, 3-3)

Itä: Konsta Kettunen 2/1, Markus Keski-Petäjä 0/1, Jonne Luhtavaara 1/0, Hannes Pekkinen 2/0, Valtteri Luoma 0/1, Valtteri Hämäläinen 0/1, Jesse Eskelinen 1/0, Joona Sikiö 0/2.
Palkitut: I Joona Sikiö, II Valtteri Luoma, Kentän paras Konsta Kettunen.

Länsi: Ville Takala 0/2, Anttoni Jakobsson 0/1, Arttu Ruuska 2/0, Juho Hakomäki 1/1, Atte Brandt 1/0, Eero Kuitunen 0/1, Topias Teppo 1/0.
Palkitut: I Arttu Ruuska, II Juho Hakomäki.

Tuomarit: Tuomo Holopainen ja Jenny Ikälä

Yleisöä: 1468

Aiheesta lisää

B-tyttöjen ja naisten otteluiden pelaajaesittelyt ja kokoonpanot