Valitse sivu

– Suomen kansallispeli, aivan upea kesäinen sää, paljon yleisöä, kaksi erittäin perinteikästä kymenlaaksolaista joukkuetta vastakkain ja Haminan Palloilijoiden 90-vuotisjuhlaottelu – kaikki elementit ovat aivan erinomaiset, hehkutti Pesäpalloliiton puheenjohtaja Ossi Savolainen avauspuheessaan lähes 4000 katsojalle Vallikentällä perjantaina.

Haminan Palloilijat ja Kouvolan Pallonlyöjät kohtasivat miesten Superpesiksessä ensi kertaa sitten kauden 1999. Tapahtuman aisti jo ennen sen alkua. Pesäpallo päätyi kahvipöytäkeskusteluihin, pitkät Ihmisletkat kiemurtelivat pitkin kaupungin katuja, väriä tunnustettiin ja katsojia saapui paikalle laajasti lähialueilta.

Itse ottelu alkoi kotijoukkueen kannalta hermostuneesti, minkä vierasjoukkue Kouvolan Pallonlyöjät käytti armotta hyväkseen. Lyöjätilaston ykköspyssy Juha Korhonen iski kakkoskopparin eteen ja pallo karkasi pitkälle maisemaan tuottaen pajatson tyhjennyksen. Kahden minuutin ja 15 sekunnin jälkeen taululla komeilivat lukemat 0-4.

– Aloitus oli semmoinen, että saatiin aika rauhassa pelata ensimmäistä jaksoa. Lyötiin laidat kiinni ja pidettiin hommaa hallussa, kertoi vieraiden ykköspalkittu Matti Latvala.

Toisella jaksolla Haminan ilme oli pirteämpi ja joukkue nousi 0-2-tappioasemasta tasatilanteeseen. Kouvolan sisäpeli oli kuitenkin jäätävää ratkaisuhetkillä, mikä lupaa joukkueelle hyvää jatkoa ajatellen.

– Todella tyytyväinen voitosta, tämä on hankala paikka pelata ja yleisöä oli tosi raakasti. Jotenkin tuntui, että meidänkin peli hieman löpsähti. Vastustaja oli minun mielestäni koko ajan iskuvalmiudessa, Kouvolan pelinjohtaja Matti Iivarinen tunnusti.

– Toisella jaksolla ottelu pysyikin kireänä. Ei se muuta tarvitse kuin yhden tilanteen päälle ja siitä muutaman juoksun, niin peli on keikallaan. Onneksi saatiin siinä muutama juoksu ja samantyyppinen hallinta kuin ensimmäisen jakson alussa, Iivarinen lisäsi.

Latvala kehui joukkueensa otteita erityisesti toisella jaksolla, kun Hamina nousi tasoihin.

– Pidettiin pieni miittinki kolmanteen vuoroon. Siinä on tilanne, missä meidän pitää olla parhaimmillamme pitkin kesää. Siihen saatiin kolme juoksua lyötyä. Tasapainoinen esitys, hyvää ulkopeliä ennen kaikkea.

Haminan lukkari Matias Hangasmaa esiintyi jälleen pirteästi lautasen äärellä ja vaikeutti vastustajan kaaripeliä.

– Vähän olimme mukana, mutta sitten emme kuitenkaan. Vastustaja oli parempi tänään, Hangasmaa myönsi.

Haminan Palloilijoiden 90-vuotisjuhlaottelu antoi vahvan osoituksen pesäpallon asemasta ja merkityksestä Kymenlaaksossa. Paikallispeli innosti yleisöä paikalle niin Haminasta kuin Kouvolasta. 3925 katsojaa on tämän kauden ennätys kaikki pesäpallo-ottelut huomioiden.

– Peli jäi hieman harmittamaan, mutta tapahtumana tämä oli täyden kympin ilta. Tähän ladattiin odotuksia ja ne jopa ylittyivät. 90-vuotiaan Haminan Palloilijoiden pesäpallotoiminnassa on havaittavissa paljon positiivisia signaaleja, tästä on hyvä jatkaa, toiminnanjohtaja Marko Hovi summasi.

Erikoista: Kouvolan Pallonlyöjien pelinjohtaja, lukkarilegenda Matti Iivarinen palautti kertaalleen pallon kotipesään lukkari Janne Kivipellolle ja teki sen varsin räväkällä heitolla, jonka haminalaisyleisö huomioi isoin aplodein.

Muistutus: Yleisön joukosta huudettiin kertaalleen äänekkäästi väärä. Nämä huudot eivät kuulu pesäpallo-otteluun, joten pelituomari Ari Mustonen ja syöttötuomari Mika Kääriäinen mitätöivät syötön, kuten pelisääntöjen mukaan kuuluukin tehdä.

Miesten Superpesistä perjantaina 15.6.

Hamina-Kouvola 0-2 (1-8, 2-5)
Joensuu-Kitee 0-1 (3-3, 3-3, 0-1)
Vimpeli-Koskenkorva 2-0 (13-3, 23-13)

Naisten Superpesistä perjantaina 15.6.

Rauma-Pori 2-1 (4-3, 1-5, 0-0, 3-2)
Seinäjoki-Lapua 1-2 (0-11, 5-4, 0-1)
Tampere-Jyväskylä 0-2 (0-3, 0-3)

Aiheesta lisää

Reimari-lehden kuvagalleria

Kouvolan Pallonlyöjien otteluraportti, 12. voitto putkeen