Valitse sivu

Tilastonikkarit saavat olla valmiudessa tiistain superpesiskierroksella, sillä tasasataset ovat lähellä rikkoutua useamman pelaajan kohdalla.

Vimpelin Vedon Sami Haapakoski on jo pitkään kiitänyt kautta aikain etenijäkuninkaana omilla sataluvuillaan. Seuraava tuotu juoksu on Ylivieskan Kuulan kasvatille 900:s pääsarjatasolla, kun tilaston kakkospaikkaa pitää hallussaan Janne Vuorinen 647 tuodullaan. Vimpelin Henri Puputilla on tuotuja juoksuja 631 ennen illan kotiottelua Oulun Lippo Pesistä vastaan.

Etenijätilastoon kääntyvät katseet myös Sotkamossa, jossa vierailee kärkipään ottelussa sarjakakkonen Kouvolan Pallonlyöjät. Kaikkien aikojen pesäpalloilija Toni Kohonen (499 tuotua) tavoittelee 500. tuotua juoksuaan Superpesiksessä. Vastaavaan on aiemmin pystynyt vain 12 pelaajaa. Topi Kosonen (396 tuotua) johdattaa Pattijoen Urheilijat Raahesta Seinäjoelle pisteiden metsästykseen ja lähestyy itse jo 400 tuodun juoksun rajapyykkiä.

Vimpelissä tilastonikkarit seuraavat tarkasti myös Janne Mäkelän otteita jokeripaidassa. Mäkelä tarvitsee enää viisi lyötyä juoksua saavuttaakseen kautta aikain kymmenentenä pelaajana 800 lyödyn rajan.

Kokeneiden vastuunkantajien ohella nuoria pelaajia ajetaan sisään pääsarjatasolle. Kautta aikain nuorin miesten Itä-Länsi-pelaaja ja miesten Suomen mestari Perttu Ruuska on nimetty ensi kertaa yhdeksikköön Vimpelin lukkariksi. Kolmoskopparina aloittaa Elmeri Anttila, jolla on entuudestaan vyöllään yksi superpesisottelu kopparin tontilla.

Aiheesta lisää

Kaikki superpesisottelut Ruudussa

Pesäpalloa Veikkauksen vedonlyönnissä