Valitse sivu

Haminan Palloilijoiden edustusjoukkue olisi tuskin voinut järjestää parempaa lahjaa 90-vuotista taivaltaan juhlivalle seuralle kuin nousujuhlat viime syksynä. Miesten Superpesis tekee paluun Vallikentälle 17 vuoden tauon jälkeen, kun kauden avausotteluun saapuu vieraaksi Joensuun Maila torstaina. Ilmatieteen laitos lupailee peli-illalle täyttä auringonpaistetta ja miellyttävää noin 15 asteen lämpöä.

Aurinkoa odotetaan muutenkin alkavalle kaudelle, joka on Haminan Palloilijoille juhlallisesti 50:s miesten Superpesiksessä. Sarjanousija tunnistaa realiteetit, mutta ei aio antaa vastustajilleen mitään ilmaiseksi, varsinkaan kotikentällä.

– Sarjapaikasta lähdetään tappelemaan, siihen on ihan realistiset mahdollisuudet. Kuten nousijan yleensäkin, nöyrästi pitää lähteä pelaamaan, pelinjohtaja Petri Pulliainen muistuttaa.

– Siitä lähdetään, että kotona pitää kairata pisteitä riittävä määrä ja vieraskentiltä saada jaksovoittoja. Vallikentän pitää olla vastustajalle vaikea paikka pelata, Pulliainen korostaa.

Haminan Palloilijat on voittanut historiansa aikana seitsemän miesten Suomen mestaruutta, joista edellisin on kaudelta 1974. Vaikka menestysvuosista on aikaa, juuri nyt seurassa on hyvä draivi päällä. Liikaan hurvitteluun ei ole haluttu lähteä, vaan toimintaa viedään eteenpäin vastuullisesti. Superpesis tuo näkyvyyttä ja lisää virtaa toimintaan.

– Kaupungille tämä on iso juttu ja haminalaisille. Hamina on pesäpallokaupunki henkeen ja vereen, imatralaislähtöinen Pulliainen kiittelee.

Huippupesäpallon lisäksi Haminassa rakennetaan tulevaisuutta. Viime kesän valtakunnallinen Naperoleiri onnistui erinomaisesti ja panostus junioritoimintaan alkaa muutenkin tuottaa tulosta. Miesten edustusjoukkueen lisäksi nais- ja tyttöpesäpalloilu nostaa vahvasti päätään.

– Ammattimaisuudesta ja ennakoinnista on tullut avainsanoja, jotka määrittävät meidänkin seurassamme toteutuvaa arjen työtä sekä sen kehittämistä. Taaksepäin on aika ajoin antoisaa ja hyödyllistäkin katsoa, mutta tämän päivän ja tulevaisuuden seuratoiminnassa tavoitteet on asetettava eteenpäin, usean vuoden aikajänteellä, tosiasioihin nojautuen ja käytössä oleviin resursseihin sopeutuen, puheenjohtaja Jukka Hellberg lausuu viisaasti seuran Oranssipaidat-kausijulkaisussa, joka on vapaasti luettavissa netissä.

Miesten Superpesiksen avausottelut

Aiheesta lisää

Haminan Palloilijoiden Oranssipaidat-lehti

Yle: Haminan historialliseen linnoitukseen puhkaistaan tunneli