Valitse sivu

Pesäpallon B-junioreiden sarjakausi käynnistyy tänään perjantaina. Tyttöjen Superpesiksen suosikeiksi pelinjohtajat nostavat Feran Raumalta ja Pesäkarhut Porista. B-poikien SM-sarjassa vahvistunut Veteli Pesis hakee seurahistoriansa ensimmäistä SM-mitalia.

Tyttöjen Superpesiksessä on takana Oulun Lipottarien kolmen vuoden valtakausi. Nyt joukkue on uusiutunut ja nuorentunut rajusti, eikä sille povata vastaavaa menestystä. Sen sijaan Oulun naapurista Tyrnävän Tempaus ja Kempeleen Kiri nostetaan mitalisuosikeiksi. Satakunnan joukkueiden ohella kauden yllätyskortti voi olla myös Halli-SM-turnauksesta pronssia vienyt Roihu Helsingistä.

B-poikien Suomen mestaruuden voitti viime syksynä Halsuan Toivo. Nyt naapurikunnan Veteli Pesis on liikkeellä lähes yhtä timanttisella joukkueella, johtotähtenään hallitseva vuoden poikapesäpalloilija Perttu Ruuska. Lähimmiksi uhkaajiksi nostetaan pelinjohtajien arvioissa Hyvinkään Tahko ja Kankaanpään Maila.

Tyttöjen Superpesiksen avausottelut

La 5.5.
Pesä Ysit, Lappeenranta – Janakkalan Jana 16.00

Su 6.5.
Loimaan Palloilijat – Seinäjoen Maila-Jussit 2 15.00
Vimpelin Veto – Nurmon Jymy 15.00
Hyvinkään Tahko – Pesä Ysit, Lappeenranta 16.00

B-poikien SM-sarjan avausottelut

Pe 4.5.
Haapajärvi – Kitee 18.00
Kankaanpää – Kouvola 18.00
Ulvila – Tampere 18.00

La 5.5.
Veteli – Kitee 14.00
Turku – Kouvola 15.00
Koskenkorva – Hyvinkää 1 16.00
Ylivieska – Alajärvi 16.00
Seinäjoki – Imatra 17.00
Sotkamo – Joensuu 17.00

Su 6.5.
Ulvila – Imatra 12.00 Pomarkussa

Aiheesta lisää

Tyttöjen Superpesis: Kauden 2018 ennakkoarviot (pdf)

B-poikien SM-sarja: Kauden 2018 ennakkoarviot (pdf)