Valitse sivu

Viime kaudella Superpesikseen nousseen Hyvinkään Tahkon vanavedessä raumalaisen Feran ja porilaisen Pesäkarhujen kakkosjoukkueet valtasivat naisten Ykköspesiksen kärkisijat. Tällä kertaa pelinjohtajien ennakkoarvioissa povataan uusia joukkueita kolmen kärkeen. Jalasjärven Jalas, Mynämäen Vesa ja Janakkalan Jana lähtevät ennakkosuosikkeina lauantaina alkavaan kauteen. Kaikille kolmelle superpesispaikka olisi seurahistorian ensimmäinen.

Jalasjärvellä on valmistauduttu kesään iloisen meiningin kautta. Ykkössuosikilla on laaja materiaali ja riittävästi kokemusta joukkueessa. Pitkän linjan pelinjohtaja Jarmo Ania asettaa tavoitteen superpesiskarsintaan, mikä tietäisi toteutuessaan seuran kautta aikain parasta sijoitusta.

– Nopeutta on yhdeksikössä, kotiutus- ja vaihtovoimaa on jokeriosastolla. Peliä voi pyörittää joka kohdasta lyöntijärjestystä. Ulkopelissä 0-tilanne on hyvä tolppalukkarin avulla. Toivottavasti viime kaudesta lisääntynyt pallovarmuus, rohkeus ja röyhkeys näkyvät kentällä.

Vahvimmaksi haastajaksi pelinjohtajat arvioivat Mynämäen Vesan. Pelinjohtaja Mikko Järvenpää puhuu rohkeasti julki tavoitteen noususta Superpesikseen ja Varsinais-Suomen palauttamisesta superpesiskartalle.

– Seura ja joukkue asettivat viime syksynä ainoaksi tavoitteeksi nousun Superiin. Joukkue on tehnyt koko talven ja kevään määrätietoisesti töitä tavoitteen eteen. Meillä on laaja materiaali ja selkeästi tulemme pelaamaan kahdella tai jopa kolmella kärjellä.

Janakkalan Jana on uusi tuttavuus Ykköspesiksessä, mutta kyseessä on kilpailutoiminnan uudelleenjärjestely ja sarjapaikan siirto Hämeenlinnasta Janakkalaan. Kärkipäähän arvioidaan myös Roihu Helsingistä, joka piipahti Superpesiksessä 2013-2014. Ilouutisia seuran kannattajille tuovat menestyvä B-tyttöjoukkue ja yhteistyö Espoon Pesiksen kanssa.

– Kauden aloitus on tärkeä, sitä kautta saadaan itseluottamus kuntoon. Tavoitteena on olla parempi kuin edellisvuonna, Roihun pelinjohtaja Jussi Haapala miettii.

Naisten Ykköspesiksen runkosarjan voittaja nousee suoraan Superpesikseen kaudelle 2019 ja kaksi seuraavaa karsivat välierissä pääsystä superpesiskarsintaan. Superpesisseurojen kakkosjoukkueilla (Fera 2 ja Pesäkarhut 2) ei ole osallistumisoikeutta jatko-otteluihin. Kaksi viimeiseksi jäänyttä joukkuetta putoavat suomensarjaan.

Aiheesta lisää

Naisten Ykköspesis: Kauden ennakkoarviot 2018 (pdf)

Naisten Ykköspesiksen otteluohjelma 2018