Valitse sivu

”Kun emäntäkään oikein tykännyt siitä lajista (pujottelu), niin tästä tämä lajin vaihto pesäpalloon tuli 1974”, muistelee tänään 70 vuotta täyttävä Siilinjärven pesäpalloaktiivi Hannu Kiiski.

Pelaajaura jatkui Siilinjärven Ponnistuksessa (SiiPo) kauteen 1979, jolloin toteutui nousu mestaruussarjaan. Aiemmin SiiPo oli esiintynyt mestaruussarjassa vain yhden kauden, 1936. Kahden vuoden aikana toteutui nousu maakuntasarjasta suomensarjaan 1978 ja heti seuraavana vuonna suomensarjan itälohkon ykkösenä Mestaruussarjaan.

Pelaajauran jälkeen pesäpallo ei jäänyt, vaan kuvioon tulivat mukaan huoltajan tärkeät tehtävät kuin lennosta.

– Pikkuhiljaa alkoi muotoutumaan, että tavarat rupes mulle vähän jäämään ja kun 100-prosenttisesti tuli sitouduttua, niin ehkä se tuli vähän mukaan tämä huoltajan homma siinä samassa, Kiiski kertoo.

Pesäpallo on tarjonnut tunteita laidasta laitaan ja tiiviin ystäväverkoston. Yhä edelleen Hannu Kiiski puurtaa talkootöitä seuran eteen lähes päivittäin.

– Kiitokset muun muassa työnantaja Lujabetonille siitä, että tämä on ollut mahdollista. Joku hurahtaminenhan se on ollut ja kai se vaan on ollut rakkaudesta lajiin. Kyllä ne on parasta ihanat ihmiset, joukkuekaverit – kaikki taustaihmiset, jotka siinä on mukana ja elää siinä touhussa.

Aiheesta lisää

Siilinjärven Pesiksen kotisivut

Hannu Kiiski äänessä viime vuonna Noin 30 tarinaa -dokumenttisarjassa