Valitse sivu

Pesäpallon Itä-Länsi-ottelut pelataan Joensuussa 29.6.-1.7.2018 ensi kertaa arvo-otteluiden 86-vuotisessa historiassa. Järjestäjiä ilahduttaa pääsylippujen ja yrityspakettien myynti, mikä on lähtenyt räväkästi käyntiin.

Pohjois-Karjalan maakuntaliitto tarjoaa maksuttoman sisäänpääsyn A-poikien otteluun perjantaina. Ticketmaster Suomi myy päiväkohtaiset liput lauantaille ja sunnuntaille.

– Ainahan se etukäteen mietityttää, kun Itä-Länsi viedään paikkakunnalle, jossa sitä ei ole aiemmin järjestetty. Tällä kertaa yllätys on ollut ehdottoman positiivinen. Myynti on kasvanut jopa yli 50 prosenttia verrattuna vastaavaan aikaan vuosi sitten, tapahtumapäällikkö Sanna Regwan Pesäpalloliitosta iloitsee.

– Pesäpallo on noussut Joensuussa yhdeksi kärkilajeista. Junioritoiminta on vahvalla tasolla, urheiluakatemia pyörii hienosti, vireä kaupunki houkuttelee opiskelijoita puoleensa, harrastepesis innostaa liikkumaan ja Joensuun Mailan menestysodotukset ovat korkealla niin miesten Superpesiksessä, naisten Ykköspesiksessä kuin juniorisarjoissakin. Me odotamme tietysti Itä-Lännestä kirsikkaa kakun päälle, Regwan lisää.

Modernit puitteet Itä-Länsi-viikonlopulle tarjoaa keväällä valmistuva Kerubi-stadion. Tapahtuman huipentaa 84. miesten arvo-ottelu, jota seuraamaan odotetaan ennätysmäärin katsojia. Mehtimäellä pelattujen pesäpallo-otteluiden yleisöennätys on toistaiseksi 2819 kaudelta 2005.

– Kerubi-stadionin tapahtumissa viihtyvyys saavuttaa nykyaikaiset huippustandardit. Laadukkaat oheispalvelut ja modernit fasiliteetit vievät pesäpallon katsojakokemuksen uudelle, ennenkokemattomalle tasolle. Odotamme ilman muuta keskikesän pesäpallojuhlaa yleisöennätyksen merkeissä, eikä haittaa, vaikka se rikottaisiin kahdestikin – ensin naisten, sitten miesten ottelussa, Joensuun Mailan puheenjohtaja Tomi Kaksonen vinkkaa.

Joensuuhun kannattaa suunnitella kesälomamatka kauempaakin. Ainutlaatuiset luonnonkohteet, kuten kaupungin halki virtaava Pielisjoki, kansallispuistot ja Kolin kansallismaisema, ovat lähellä.

– Majoitusta on vielä saatavilla jokaiseen makuun Itä-Länsi-viikonlopulle, mutta varaukset on hyvä tehdä pikaisesti. Hyviä vinkkejä löytyy esimerkiksi alueen matkailusivuilta www.joensuu.fi/matkailu, Kaksonen kertoo.

Itä-Länsi on Suomen suosituin tähdistöottelutapahtuma, joka kokoaa vuosittain yhteen maailman parhaat pesäpalloilijat ja urheilusta elämyksiä hakevan monituhatpäisen yleisön. Katsomossa viihtyvät niin ensikertalaiset kuin kokeneet kävijät. Itä-Lännessä prosenttipeli unohdetaan, mutta pesäpallon kilpailullinen luonne säilyy Idän ja Lännen hegemoniasta pelattaessa.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Pesäpalloliitto ja Joensuun Maila. Viikonlopun aikana nähdään yhteensä viisi Idän ja Lännen tunteikasta kohtaamista. Vuosi sitten Imatralla Länsi oli niskan päällä otteluvoitoin 4-1.

Aiheesta lisää

Itä-Länsi-liput myy Ticketmaster Suomi

Itä-Länsi Joensuussa 29.6.-1.7.2018