Valitse sivu

Naisten Superpesikseen noussut Hyvinkään Tahko on leireillyt tämän viikon Mijasissa Espanjan Aurinkorannikolla. Suomalainen kansallispeli, ”Tahkon Leidien” joukkue ja harjoittelu kiinnostivat paikallistakin mediaa.

Mijas TV:n mukaan kaksi asiaa painavat vaakakupissa vahvasti, kun Mijas valikoituu urheilujoukkueen harjoitusleirin kohteeksi. Sää ja ensiluokkaiset olosuhteet toivat myös Tahkon superpesisjoukkueen harjoittelemaan kaupungin urheilukeskukseen.

– Viime vuoden kokemus täältä oli erittäin positiivinen. Se oli erittäin tärkeää, kun tälle kaudelle nousimme korkeimmalle sarjatasolle (Superpesikseen), joukkueen kakkospelinjohtaja Jukka Eronen totesi Mijas TV:lle.

– Meillä on nuori joukkue ja muutama uusi pelaaja, mutta joukkueen ydin on pysynyt samana. Nyt pääsemme pelaamaan parhaita joukkueita vastaan ja tavoittelemme hyviä tuloksia.

Mijas tavoittelee lisää urheilujoukkueita leireilemään kaupunkiin. Valttikortteja ovat hyvät olosuhteet, puitteet ja palvelut sekä paikallisittain muotoiltuna ”lähes kesäinen” sää maalis-huhtikuussa.

– Teemme hartiavoimin töitä, että saisimme tänne lisää niin naisten kuin miesten joukkueita, kuten Tahko Suomesta. He ovat täällä toista vuotta peräkkäin, joten he ovat olleet ilmeisesti tyytyväisiä kokemuksiinsa. Haluamme pitää puitteet ja olosuhteet täydellisessä kunnossa jatkossakin. Pidämme urheiluun liittyvää matkailua suuressa arvossa täällä, kaupungin urheilulautakunnan jäsen Nuria Rodríguez kertoi Mijas TV:lle.

– Myönteistä kehitystä on tapahtunut, sillä tämä vuosi on erittäin hyvä meille, samoin oli viime vuosi. Myös jalkapallojoukkueita on täällä käynyt Pohjois-Euroopasta, jossa talvi on jatkunut pidempään, Rodríguez kiitteli.

Superpesiskausi käynnistyy Mijasin naapurissa Fuengirolassa kahden viikon päästä. Naisten ottelussa ovat vastakkain Pesä Ysit Lappeenrannasta ja Lapuan Virkiä lauantaina 21.4. Miesten sarja-avauksessa Imatran Pallo-Veikot haastaa Vimpelin Vedon sunnuntaina 22.4.

Aiheesta lisää

Mijas TV:n pätkä Tahkon Leidien harjoitusleiristä (kohdasta 14:45)