Valitse sivu

Kahden edellisen vuoden mestari Vimpelin Veto otti yhdeksännen peräkkäisen miesten Halli-SM-mitalinsa, kun joukkue kukisti pronssiottelussa Joensuun Mailan 2-0 (2-1, 2-0). Voittajien ratkaisijoihin lukeutuivat parhaana palkittu Olli Heikkala sekä kaksi juoksua mieheen lyöneet Sami Haapakoski ja Perttu Ruuska.

Molempien joukkueiden sisäpelistä puuttui viimeinen terävyys. Vimpeli voitti kolmostilanteet 13-7 ja onnistui paremmin kotiutuksissa. Koko viikonlopusta yhteenvetoa summannut Sami Haapakoski harmitteli kiinniottovirheitä.

– Räpylä oli huono, mutta ajoitukset ja muut oli ulkopelin suhteen hienosti kohdillaan. Pallojen kiinniotossa oli paljon tekemistä. Ratkaisevassa tilanteessa päästettiin eilenkin mies kentälle ja siitä syntyi voittojuoksu. Sinänsä vähän harmittaa.

– Päätettiin, ettei yhtä laumasia tänään olla. Lähdettiin parantamaan selvästi omaa peliä ja suorituksia. Tänäänkin tuli vielä räpylävirheitä, mutta onneksi vielä on aikaa parantaa. Kokonaisuutena olen ihan tyytyväinen.

Kahdesta lyödystä juoksustaan Haapakoski muistuttaa, ettei tärkeissä otteluissa jaeta tyylipisteitä.

– Tällä kertaa tippui väliin ja meni läpi. Kaikki lasketaan. Joskus on hyväkin tuuri.

– Sairastuin tuossa puolitoista viikkoa sitten tähän alle. Siinä mielessä oli vähän heikko happi varsinkin eilen, tänään oli parempi.

Haapakoski lähtee alkavaan kauteen 427 runkosarjan superpesisottelun pohjilta, mutta uusia asioita on silti mietittäväksi muuttuneen roolin myötä.

– Rooli on pikkuisen muuttumassa. Ajatus olisi, että saisi lyönnit selviksi joka tilanteeseen, ettei ajatus karkaile liian kauas ja liian monimutkaisesti. Siihen panostetaan nyt, että päästään tähän omaan rooliin sisään.

Kesän sarjakausi alkaa jo huhtikuussa, kun Vimpeli matkustaa Espanjan Fuengirolaan Imatran Pallo-Veikkojen vieraaksi.

– Siellä pitäisi aloittaa kausi. Ensi viikonloppu on varmaan meillä vapaa ja sitten taas kokoonnutaan. Muutama peli tuossa on ulkona, sitten lähdetään kautta kohti. Saadaan vielä Matias (Rinta-aho) takaisin rinkiin, niin taas on kaikki miehet kasassa.

Ei kahta ilman kolmatta. Vimpelin Vedon ainoa tähtäin on juhlia kolmannen kerran peräkkäin Suomen mestaruutta syksyllä.

– Totta kai se on meidän tavoite ja siihen taistellaan, Haapakoski päättää.

Miesten Superpesis, Halli-SM-pronssiottelu
Aviasport Areena, Imatra 18.3.2018
Vimpeli-Joensuu 2-0 (2-1, 2-0)

Vimpeli: Teemu Isoketo 0/1, Olli Heikkala 0/1, Mikko Kanala 0/1, Sami Haapakoski 2/0, Jere Saukko 0/1, Perttu Ruuska 2/0.
Palkitut: I Olli Heikkala

Joensuu: Juha Puhtimäki 0/1, Juha Niemi 1/0
Palkitut: I Erkka Gröhn

Tuomarit: Jouni Ojala ja Kalle Hietanen

Yleisöä: 261

Miesten Halli-SM-pronssia 2018: Vimpelin Veto

Sami Haapakoski, Timo Hanhisalo, Mikko Haukkala, Olli Heikkala, Janne Heimonen, Teemu Isoketo, Mikko Kanala, Severi Lassila, Janne Mäkelä, Henri Puputti, Arttu Ruuska, Perttu Ruuska, Jere Saukko, Ville Takala. Sami-Petteri Kivimäki (pj), Pasi Tyynelä (2. pj).