Valitse sivu

Olympiavoittaja ja maailmanmestari Iivo Niskanen on ensimmäinen kiinnitys Lunta tupaan -tapahtumaan Imatralle 5.7.

Lunta tupaan -tapahtuma aloitetaan alkuillasta kovatasoisella hiihtokilpailulla, jota varten Ukonniemeen rakennetaan erityinen hiihtolatu. Urheiluillan jatkoksi pelataan Superpesiksen huippuottelu, kun Imatran Pallo-Veikot saa vieraita pohjoisempaa Karjalasta, Joensuun Mailan.

Niskanen oli mukana Lunta tupaan -tapahtumassa 2015. Silloin menestystä ei tullut, joten hallitseva vuoden urheilija uhkuu revanssihenkeä.

– Edellisestä kerrasta jäi hyvä maku, nälkää on tulla uudestaan kokeilemaan. Silloin ei vauhti riittänyt menestykseen.

– Hiihtokilpailu heinäkuussa on itsessään jo sellainen elämys, jonka haluaa kokea.

Niskanen voitti Sami Jauhojärven kanssa parisprintin olympiakultaa Sochissa 2014 ja 15 kilometrin perinteisellä maailmanmestaruuden Lahdessa 2017. Unelma henkilökohtaisesta olympialaisten kultamitalista toteutui hienoimmalla mahdollisella tavalla Etelä-Korean Pyeongchangissa, kun Niskanen saapui ensimmäisenä maaliin 50 kilometrin kuninkuusmatkalta.

– Totta kai sen merkitys on minulle iso. Kuninkuusmatkan olympiakulta on aina ollut haaveena. Kun sen sain maailmanmestaruuden kylkeen, niin onhan se uran kannalta uskomatonta. Menetyksen nälkää toki riittää vielä. Toivottavasti myös terveyttä, Niskanen kertoo tunnelmistaan juuri nyt.

Hiihto-osuuden jälkeen faneille lupaillaan mahdollisuus tavata hiihtokuningas.

Imatran Pallo-Veikkojen organisoima Lunta tupaan -tapahtuma järjestetään tulevana kesänä kolmatta kertaa. Kahdella aiemmalla kerralla yleisömäärä nousi yli 3000 katsojan, vaikka Imatran Pallo-Veikot pelasi Ykköspesiksessä. Viime vuonna tapahtumaa ei järjestetty, kun Imatran pesäpallokesä oli jo valmiiksi täynnä toimintaa mm. Itä-Länsi-viikonlopun myötä.

Lunta tupaan -lipunmyynti käynnistyy keväämmällä. Sisäänpääsynsä tapahtumaan voi varmistaa jo nyt lunastamalla Imatran Pallo-Veikkojen kausikortin, jota myydään osoitteessa www.seamchip.fi/ipv 130 euron hintaan.

Aiheesta lisää

Imatran Pallo-Veikkojen kotisivut

Eurosportin video: Iivo Niskanen voitti olympiakultaa Pyeongchangissa