Valitse sivu

Sotkamon Jymy kukisti miesten Halli-SM-finaalissa Kouvolan Pallonlyöjät 0-2 (2-3, 1-3) ja voitti seurahistoriansa kuudennen hallimestaruuden Aviasport Areenalla Imatralla. Loppuottelussa kokenut Juha Korhonen löi kaikki Kouvolan kolme juoksua, mutta nuori Lauri Rönkkö laittoi vieläkin paremmaksi ja onnistui kotiutuksissaan neljä kertaa viidestä.

Sotkamon taival Halli-SM-turnauksessa oli vaiherikas. Alkulohkossa joukkue kärsi tappion Pattijoen Urheilijoille, joten lopputurnauspaikka jäi yhden kortin varaan. Kolme pistettä Seinäjoen JymyJusseilta avasivat kuitenkin tien välieriin ja taisteluvoitto Vimpelin Vedosta toi Imatralla finaalipaikan.

Loppuottelun kolmostilanteet kääntyivät Sotkamon eduksi 14-12. Kouvola avasi ottelun vahvasti, mutta Sotkamo nousi rinnalle ja ohi avausjakson toisen tasoittavalla. Huikeasta illastaan huolimatta Rönkkö puhuu ensin pitävän ulkopelin merkityksestä.

– Meidän ulkopeli on hyvää. Se on tällä hetkellä rautaista, siihen me voimme nojata. Helpottaa täällä hallissa hommaa, kun tiedetään, että pelit ovat vähäjuoksuisia.

Loppuottelun onnistumiset nostivat Rönkön Halli-SM-turnauksen lyöjätilaston ykköseksi ja tehopelaajaksi. Vaatimaton ratkaisija haluaa kuitenkin itseltään enemmän.

– No, ihan voi tulokseen olla tyytyväinen. Lyöntivoima tulee olemaan meidän vahvuutemme kesälläkin ja yleensäkin monipuolisuus. Se ei jää vajaaksi mistään.

Kajaanin Pallokerhon kasvatti debytoi Superpesiksessä Sotkamon Jymyn riveissä 2013, mutta todellinen läpimurto tapahtui kolmen vuoden aikana Imatralla. Ykköspesiksen lyöjätilaston voitto 2016, Superpesiksen lyöjätilaston viides sija ja uran ensimmäinen Itä-Länsi-valinta nostivat Rönkön nimen suuren yleisön huulille. Paluu Kainuuseen tuntuu kuitenkin juuri nyt hyvältä.

– Tosi mukavaa olla Sotkamossa. Meillä on hyvä ja mukava nippu tuossa.

– Jani Komulainen on tuonut tähän pelinjohtajana hyviä juttuja. Tässäkin voitettiin, joten ei voikaan olla kuin positiivista sanottavaa. Tuossahan se osa tuloksesta näkyy.

Pelinjohtaja Komulaisen sanoin hallimestaruus kertoo siitä, että oikeita asioita on Sotkamon leirissä tehty ja hyvällä tiellä ollaan. Joukkueen kesäkausi käynnistyy vierasottelulla Koskenkorvalla torstaina 10.5.

– Tehdään vähän voimaa ja sitten aletaan pikku hiljaa siirtyä ulos, vaikka se tuolla Sotkamossa vähän viivästyy. Kivaa, että kesä alkaa olla lähempänä. En malta odottaa kauden alkua, Rönkkö iloitsee.

Miesten Superpesis, Halli-SM-loppuottelu
Aviasport Areena, Imatra 18.3.2018
Kouvola-Sotkamo 0-2 (2-3, 1-3)

Kouvola: Tommi Mäentausta 0/1, Sasu Toikka 0/1, Juha Korhonen 3/0, Jere Paananen 0/1.
Palkitut: I Juha Korhonen

Sotkamo: Topi Korhonen 0/1, Jere Vikström 0/2, Niko Korhonen 0/1, Antti Korhonen 1/0, Lauri Rönkkö 4/0, Antti Hartikainen 1/2.
Palkitut: I Lauri Rönkkö

Tuomarit: Jouni Ojala ja Kalle Hietanen

Yleisöä: 330

Miesten Halli-SM-kultaa 2018: Sotkamon Jymy

Saku Hakkarainen, Antti Hartikainen, Antti Kiiskinen, Toni Kohonen, Antti Korhonen, Jussi Korhonen, Niko Korhonen, Roope Korhonen, Topi Korhonen, Niilo Piiponniemi, Lauri Rönkkö, Markus Tuikka, Jere Vikström. Jani Komulainen (pj), Teemu Körkkö (2. pj).

Miesten Halli-SM-hopeaa 2018: Kouvolan Pallonlyöjät

Juho Hacklin, Konsta Hyötyläinen, Janne Kivipelto, Juha Korhonen, Toni Laakso, Anssi Lammila, Matti Latvala, Valtteri Luoma, Tommi Mäentausta, Iiro Nokkala, Teemu Nurmio, Jere Paananen, Matti Saukko, Sasu Toikka. Matti Iivarinen (pj), Jukka Mäkinen (2. pj).