Valitse sivu

Pesäpalloliiton urheiluyksikkö on nimennyt 12 valitsijaa, jotka kokoavat maailman parhaat pesäpalloilijat Idän ja Lännen tähdistöjoukkueiksi kuuteen kesän arvo-otteluun. Itä-Länsi-tapahtuma järjestetään kautta aikain ensimmäisen kerran Joensuussa, keväällä valmistuvalla Kerubi-stadionilla 29.6.-1.7. Lisäksi miesten Ykköspesis saa oman arvo-ottelunsa, joka pelataan Varkaudessa 28.6.

Valintojen taustalle on pyritty hakemaan monipuolisesti osaamista.

– Valitsijoiden joukossa on usean eri roolin ansioituneita toimijoita. Lukkaripeli, juniorivalmennus, naisvalmentajat, seurajohtaminen ja seurakehittäminen ovat teemoja, jotka nousevat vahvasti esiin. Valitsijoilla on elämänmittainen suhde pesäpalloon, kullakin oma monisävytteinen tarinansa ja he ovat nähneet lajia eri näkökulmista, Pesäpalloliiton urheiluyksikön johtaja Mikko Huotari toteaa.

– Tehtävä on suuri kunnia, mutta se sisältää myös vastuun. Vain maailman parhaat pesäpalloilijat kuuluvat Itä-Länteen. Tässä kohdassa korostuvat perusteellinen paneutuminen tehtävään ja yhteistyö, Huotari lisää.

Miesten arvo-otteluissa Itä nousi viime kesänä niskan päälle ottaen kautta aikain 37. voittonsa Lännestä, jolla voittoja on 36. Tällä kertaa joukkueiden kokoamisesta vastaavat 90-luvun pelaajalegendat Janne Vuorinen (Itä) ja Sami Sirviö (Länsi), jotka toimivat arvo-ottelujoukkueiden pelinjohtajina kaudella 2007. Entiselle kotikentälleen arvo-ottelussa palaava Vuorinen luotsasi Joensuun Mailaa 2014-2015 ja oli vahvasti luomassa pohjia seuran menestystarinalle.

Naisten ja B-tyttöjen valitsijat ovat kaikki naisia. Idän naiset valitsee 12 Itä-Lännen legenda, viisinkertainen Suomen mestari ja kuusinkertainen vuoden lukkari Kaisa Salmela Kemistä. Lännen naisjoukkueen kokoaa raumalaisen Feran puheenjohtajuudesta kuuden vuoden jälkeen luopunut ja seuran hallituksessa 12 vuotta ansioitunut Daniela Tanhua.

B-tyttöjen valitsijat ovat seuraavan sukupolven koulutettuja ja osaavia valmentajia. Idän Jutta Surakka Joensuusta ja Lännen Suvi Huhtanen Seinäjoelta ovat entisiä huippupesäpalloilijoita, jotka ovat lähteneet valmentajauralle mm. Valmentaa kuin nainen -hankkeen myötä.

A-poikien valinnoista ottavat vastuun kaksi 90-luvun pelaajatähteä, jotka ovat viime vuosina toimineet juniorivalmennuksen parissa. Idän Jarno Kaksonen on Kiteen Urheilijoiden kasvatti, Itä-Länsi-pelaaja vuodelta 1994 ja kolminkertainen Suomen mestari. Lännen Juha-Pekka Soini muistetaan yhtenä Superpesiksen eturivin lukkareista. Kaksinkertainen Itä-Länsi-pelaaja edusti pääsarjaurallaan vain Seinäjoen Maila-Jusseja ja voitti neljä SM-pronssia.

B-poikien Idän joukkueen kokoaa joensuulainen Tuomo Schroderus, joka pelasi urallaan 153 ottelua Superpesiksessä. Lännen puolella Mikko Kivinen luotsasi viime vuonna Halsuan Toivon B-pojat Suomen mestariksi. Molemmat valitsijat ovat nykyään ansioituneita juniorivalmentajia omissa seuroissaan.

Miesten Ykköspesiksen Itä-Länsi-ottelu pelataan välivuoden jälkeen Varkaudessa 28.6. Joukkueiden valitsijoina toimivat entiset superpesispelaajat, A-poikien Itä-Lännessä 2004 pelannut Perttu Hautala Jyväskylästä (Itä) ja B-poikien Itä-Lännessä 1992 pelannut Mika Härkin Oulusta (Länsi). Molemmat työskentelevät nykyisin Pesäpalloliiton seurakehittäjinä. Hautala voitti Suomen mestaruuden Vimpelin Vedon paidassa kaudella 2010.

Pesäpallon Itä-Länsi-joukkueiden valitsijat 2018

Torstai 28.6. kello 18
Miesten Ykköspesiksen Itä-Länsi, Varkaus

Miesten Ykköspesis, Itä: Perttu Hautala, Jyväskylä
Miesten Ykköspesis, Länsi: Mika Härkin, Oulu

Perjantai 29.6. kello 18.30
A-poikien Itä-Länsi, Joensuu

A-pojat, Itä: Jarno Kaksonen, Kitee
A-pojat, Länsi: Juha-Pekka Soini, Seinäjoki

Lauantai 30.6. kello 11
B-tyttöjen Itä-Länsi, Joensuu

B-tytöt, Itä: Jutta Surakka, Joensuu
B-tytöt, Länsi: Suvi Huhtanen, Seinäjoki

Lauantai 30.6. kello 16
Naisten Itä-Länsi, Joensuu

Naiset, Itä: Kaisa Salmela, Kemi
Naiset, Länsi: Daniela Tanhua, Rauma

Sunnuntai 1.7 klo 11
B-poikien Itä-Länsi, Joensuu

B-pojat, Itä: Tuomo Schroderus, Joensuu
B-pojat, Länsi: Mikko Kivinen, Vimpeli

Sunnuntai 1.7 klo 16
Miesten Itä-Länsi, Joensuu

Miehet, Itä: Janne Vuorinen, Sotkamo
Miehet, Länsi: Sami Sirviö, Helsinki

Aiheesta lisää

Itä-Länsi Joensuussa 29.6.-1.7.

Itä-Länsi-liput myy Ticketmaster Suomi