Valitse sivu

Jos sisupuukkoja olisi vielä jaossa, useamman niistä olisi voinut ojentaa Lapuan Virkiän pelaajille naisten Halli-SM-lopputurnauksessa.

Tunteikas kotiutuskilpailuun asti edennyt välieräottelu päättyi jyväskyläläisen Kirittärien voittoon, mutta heti perään pelatussa pronssiottelussa Lapua kukisti loppuun saakka taistelleen sarjanousijan Hyvinkään Tahkon.

Kapteeni Emmi Viitala kiittelee lopputurnauspäivän antia. Vaikka Lapuan Virkiä oli aloittanut yhteiset tapahtumat ja harjoittelun hyvissä ajoin syksyllä, pelit antoivat arvokasta tietoa omasta tekemisestä suhteessa muihin.

– Huh heijaa, kova rupiama oli pelata kaksi peliä putkeen. Kuuma välierä oli tiukkaa niin kuin sen pitikin olla, se oli hyvääkin pesäpalloa. Pienien marginaalien, yhden juoksun peli, jonka kaveri kunnioitettavasti voitti.

– Kuitenkin uusi joukkue, paljon tullut muutoksia ja tosi paljon on tehty töitä. Mahtavaa oppia, mittaria ja tietoa täältä saatiin niin kuin muutkin, yhteisiä pelikokemuksia. Pelit eniten opettavat.

Viitala pitää Halli-SM-otteluita suuressa arvossa.

– Peli on pesäpallon suola. En tiedä, onko kokemuksen vai iän myötä, mutta peleihin todella syttyy. Ainakin itsellä oli kunnon latinki näissä peleissä. Mahtavaa oli päästä pelaamaan kovatasoisia joukkueita vastaan.

Sarjanousija Hyvinkään Tahko joutui tiukkaan paikkaan, mutta taisteli hienosti ja sai mahdollisuutensa jaksovoittoon. Kahdesta tappiosta huolimatta nuori joukkue sai arvokasta oppia ja tietoa jatkoon Superpesiksen terävimmän kärjen tasosta.

Naisten Halli-SM-lopputurnauksen ottelut ovat katsottavissa Ruutu+ -palvelussa.

Naisten Halli-SM-turnaus, pronssiottelu
Lapua-Hyvinkää 2-0 (3-0, 5-3)

Lapua: Niina Keppo 0/2, Emmi Viitala 0/3, Neea Mikkola 0/1, Silja Syrjälä 1/0, Eveliina Toppari 1/0, Janette Lepistö 2/2, Iina Lehtinen 4/0.
Palkitut: I Iina Lehtinen, II Emmi Viitala.

Hyvinkää: Henni Kauppinen 0/1, Petra Jokivalli 1/0, Ira Jokivalli 1/0, Pauliina Harinen 1/1, Senja Kaarikivi 0/1.
Palkitut: I Henni Kauppinen, II Lotta Vahvelainen.

Tuomarit: Antti Aine ja Samuli Eeva.

Yleisöä: 312.

Halli-SM-pronssia 2018: Lapuan Virkiä

Jenna Kammi-Rahnasto, Niina Keppo, Emma Kiviniemi, Emmi Laine, Iina Lehtinen, Janette Lepistö, Neea Mikkola, Kaisaleena Rautakorpi, Mirka Rintamäki, Sanni Syrjälä, Silja Syrjälä, Eveliina Toppari, Emmi Viitala. Tomi Niskanen (pj), Jussi Haapakoski (2. pj).