Valitse sivu

Naisten Halli-SM-turnaus huipentuu Tampereella lauantaina. Jäljellä on neljä joukkuetta, jotka voittivat oman alkulohkonsa.

Lopputurnaus käynnistyy välieräotteluilla Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa (Pirkkahalli). Pesäkarhut Porista saa vastaansa Hyvinkään Tahkon kello 9.30 ja Kirittäret Jyväskylästä kohtaa Lapuan Virkiän kello 12.30. Voittajat etenevät loppuotteluun kello 18.30, häviäjät pelaavat pronssista kello 15.30.

Sekä miesten (17.-18.3.) että naisten lopputurnausten ottelut ovat nähtävissä suorina lähetyksinä Ruudusta. Selostaja Juhani Kukkasela odottaa innolla lauantain koitoksia.

– Todella suurella mielenkiinnolla odotan lopputurnausta. Jo alkulohkossa nähtiin yllätyksiä, kun energinen nousijajoukkue Hyvinkään Tahko suisti syksyn mestarin Manse PP:n ulos kotihallinsa lopputurnauksesta. Hyvinkäällä on selkeästi tehty oikeita asioita pelinjohtaja Antti Yli-Saunamäen johdolla.

– Lauantaina vastaan asettuu hallitseva hallimestari, Pori on aina Pori. Joukkueessa on etenijäkuningatar Milla Lindström, kärkilyöntionnistuja Susanne Ojaniemi, Henna Jukan loistavat kentällemenot ja monia muita ratkaisijoita.

Toisesta parista on jopa käytetty nimeä ”El Klassikko”, ovathan Kirittäret Jyväskylästä ja Lapuan Virkiä kohdanneet naisten Superpesiksen loppuotteluissa kahdeksan kertaa 2000-luvulla.

– Kirittäret-Lapua, toinen hieno pari. Kirittäret on saanut (Jussi) Nalle Viljasen pelinjohtajaksi ja hyvän vauhdin päälle. Lapua on uudistunut. Jenna Kammi-Rahnasto on palannut lukkariksi ja Tomi Niskanen naisjoukkueen pelinjohtajaksi. Mielenkiintoista on nähdä joukkueen peli-ilme, Kukkasela odottaa.

Suomen mestaruus ja mitalit ratkaistaan saman päivän aikana. Ottelut ovat Veikkauksen vedonlyönnin kohteina, mutta Kukkasela ei uskalla lähteä antamaan vihjeitä veikkaajille.

– Saa nähdä, kuinka pelinjohtajat onnistuvat valmistamaan joukkueensa lopputurnaukseen. Todella hienot joukkueet ovat mukana. Ei tässä uskalla lähteä yhtään etukäteen arvioimaan, kuka on mestari. Pakkaset paukkuvat ulkona, mutta sisälle halliin saadaan varmasti hienoja pesispelejä.

Ruudun suorat lähetykset naisten Halli-SM-lopputurnauksesta selostaa Juhani Kukkasela. Asiantuntijana tilanteita ja joukkueiden peliesityksiä kommentoi päivän mittaan ainakin Juha ”Upi” Antikainen. Lähetykset alkavat noin viisi minuuttia ennen otteluiden alkua.

Naisten Halli-SM-lopputurnaus
Tampereen Messu- ja Urheilukeskus, Ilmailunkatu 20, 33900 Tampere

La 10.3.
Välieräottelu: Pori-Hyvinkää 9.30 Ruutu Urheilu
Välieräottelu: Jyväskylä-Lapua 12.30 Ruutu Urheilu
Pronssiottelu (välierien häviäjät) 15.30 Ruutu Urheilu
Loppuottelu (välierien voittajat) 18.30 Ruutu Urheilu

Aiheesta lisää

Tilaa oma Ruutu+ -pakettisi

Naisten Halli-SM-lopputurnaus Tampereella lauantaina