Valitse sivu

’Win the right games’, totesi jääkiekkoleijona Juhani Tamminen. Pesäkarhut Porista ei edes sijoittunut B-tyttöjen Halli-SM-alkulohkossaan kahden parhaan joukkoon, mutta sai paikan lopputurnauksesta sen järjestäjänä. Mainiot peliesitykset veivät joukkueen loppuotteluun, jossa kuitenkin paikalliskilpailija Fera Raumalta oli parempi lukemin 0-2 (0-2, 0-4).

Mestarin tiedettiin joka tapauksessa vaihtuvan. Kolmella edellisellä kaudella Oulun Lipottaret juhli niin hallissa kuin kesäkaudella, mutta tällä kertaa joukkueen matka katkesi alkulohkoon.

Tasaisen lopputurnauksen ratkaisuja nähtiin heti lauantaiaamusta alkaen. Rauma kukisti niukasti helsinkiläisen Roihun, joka lopulta ylsi SM-pronssille ja nappasi seurahistoriansa ensimmäisen hallimitalin. Pori sai tehdä täyden päivätyön Hämeenkyrön Räpsän sekä sunnuntaina Tyrnävän Tempauksen kanssa, mutta piti pintansa kotihallissaan.

Loppuotteluun katettiin pöytä kaikilla herkuilla ajatellen satakuntalaista urheiluyleisöä. Fera Raumalta piti kuitenkin ohjat käsissään ja nappasi toisen voittonsa Pesäkarhuista turnauksessa. Joukkueen parhaana palkittiin kolmesti kotiuttanut ja vakuuttavasti kopparina pelannut Tinja Töyrylä.

– Moni pelaaja kasvoi hienosti henkisesti, onnistumisia tuli kovassa paikassa. Nyt tiedän sen, mikä potentiaali tässä likoilla on, kun sisäpeli lähtee pyörimään, pelinjohtaja Joni Järvinen iloitsi Länsi-Suomi-lehdelle.

Halli-SM-kulta on Feran B-tyttöjoukkueille jo kautta aikain kahdeksas.

B-tyttöjen Halli-SM-lopputurnaus: Joukkueiden parhaina palkitut

Fera, Rauma: Tinja Töyrylä
Hämeenkyrön Räpsä: Siiri Leppänen
Kempeleen Kiri: Reetta Törmänen
Kirittäret, Jyväskylä: Venla Karttunen
Pesäkarhut, Pori: Minna-Mari Löytökorpi
Roihu, Helsinki: Liinu Turpela
Siilinjärven Pesis: Roosa Lappalainen
Tyrnävän Tempaus: Maria Kaakinen

B-tyttöjen Halli-SM-kultaa 2018: Fera, Rauma

Jemina Akkanen, Jasmin Andreasen, Vilma Heinola, Mette Henriksson, Sofia Koski, Ella Kuusisto, Nelli Saarela, Senna Sinisalo, Aino Tanhua, Tinja Töyrylä, Mandi Ussa, Susanna Uusitalo, Julia Valtanen, Heini Viitanen. Joni Järvinen (pj), Janne Henriksson (2. pj).

B-tyttöjen Halli-SM-hopeaa 2018: Pesäkarhut, Pori

Pinja Arbelius, Julia Harttunen, Milja Järvinen, Laura Katajisto, Fanny Lahtinen, Lotta Lax, Noora Lindholm, Minna-Mari Löytökorpi, Kaisa Mäkelä, Lotta Nummikari, Alisa Peltonen, Miia Puolakka, Julia Ruoho, Emilia Suoniemi. Jussi-Pekka Tanskanen (pj), Seppo Arbelius (2. pj).

B-tyttöjen Halli-SM-pronssia 2018: Roihu, Helsinki

Vilma Haapala, Camilla Höglund, Teresa Iltola, Ellen Kentala, Tuuli Kivimaa, Reetta Lehtinen, Lina Olenius, Tilda Palola, Suvi Pyörälä, Ella Reiman, Tiia Schleifer, Liinu Turpela, Kiisa Uusitalo, Aino Vapaavuori, Ira Vehman. Kaisa Höglund (pj), Tatu Suontausta (2. pj).

B-tyttöjen Halli-SM-lopputurnaus: Kaikki ottelutulokset

Pori-Hämeenkyrö 1-0 (2-1, 1-1)
Rauma-Roihu (Helsinki) 1-0 (2-1, 1-1)
Tyrnävä-Jyväskylä 0-2 (1-2, 3-5)
Siilinjärvi-Kempele 1-2k (3-1, 0-4, 1-2)
Jyväskylä-Pori 0-2 (0-3, 1-6)
Kempele-Rauma 1-2k (4-3, 0-7, 1-2)
Tyrnävä-Hämeenkyrö 2-0 (1-0, 3-0)
Siilinjärvi-Roihu (Helsinki) 0-2 (0-9, 4-6)

Jyväskylä-Hämeenkyrö 2-1k (5-2, 9-10, 2-1)
Siilinjärvi-Rauma 0-2 (1-6, 0-3)
Pori-Tyrnävä 1-0 (1-0, 1-1)
Kempele-Roihu (Helsinki) 0-2 (1-4, 0-5)

Pronssiottelu: Jyväskylä-Roihu (Helsinki) 0-2 (3-4, 0-1)
Loppuottelu: Pori-Rauma 0-2 (0-2, 0-4)

Aiheesta lisää

Länsi-Suomi-lehden uutinen Feran mestaruudesta