Valitse sivu

Sotkamon Jymy on varmistanut paikkansa miesten Halli-SM-lopputurnauksessa Imatralla 17.-18.3.

Sotkamon edellinen lopputurnauspaikka on vuodelta 2014. Tälläkään kertaa joukkue ei päässyt helpolla, sillä Pattijoen Urheilijat Raahesta vei lauantain keskinäisen ottelun voiton kotiutuskilpailussa. Arvokas piste piti kuitenkin ratkaisun avaimet Sotkamon omissa käsissä. Lopputurnauspaikka varmistui, kun Seinäjoen JymyJussit jäi varamiehisenä pisteittä sunnuntain ottelussa.

Sotkamon Jymyllä on nyt kaksi Itä-Länsi-tason kotiuttajajokeria joukkueessaan. Tästä pelotteesta vastustajat saivat esimakua viikonloppuna, kun Imatralta takaisin Kainuuseen siirtynyt Kajaanin Pallokerhon kasvatti Lauri Rönkkö iski yhdeksän ja hallitseva lyöjäkuningas Roope Korhonen seitsemän tikkiä.

Joensuun Maila taistelun jälkeen lopputurnaukseen

Neljällä edellisellä kaudella Halli-SM-loppuottelussa pelannut Joensuun Maila hakee kahden hopean jatkeeksi paluuta mestariksi. Asia varmistui pitkän kaavan kautta, kun kotihallissaan pelannut Imatran Pallo-Veikot kukistui lopulta 0-1 (1-1, 2-2, 1-2k).

Lopputurnaus pelataan samassa hallissa Aviasport Areenalla. Lohkovoittaja saikin arvokasta kokemusta hallista, joka on erilainen kuin joukkueelle tuttu Joensuu Areena.

– Tämä vaatii vähän kokemusta, että kuinka tätä peliä pelataan ja ymmärtää, että täällä hallissa on vähän eri lainalaisuudet kuin kesällä. Yhdenkin lyödyn juoksun merkitys sisävuoroa kohti on suuri, sanoi pelinjohtaja Petri Pennanen Joensuun Mailan kotisivujen mukaan.

Sunnuntain iltaottelussa ovat vastakkain Kiteen Pallo -90 ja Imatran Pallo-Veikot kello 18.30 alkaen.

Kouvolan Pallonlyöjät vei Kymenlaakson herruuden

Kymenlaakson paikallisderbyjä Kouvolan Pallonlyöjien ja Haminan Palloilijoiden välillä nähtiin Superpesiksessä edellisen kerran kaudella 1999. Nyt joukkueet iskivät yhteen perjantai-illan trillerissä Aviasport Areenalla. Sarjanousija Hamina haastoi hienosti, mutta sai taipua lukemin 2-0 (3-2, 4-2).

Lauantaina Hyvinkään Tahko nousi Haminaa vastaan avausjaksolla 2-0-tappioasemasta tasoihin ja otti toisen jakson voiton selvin numeroin. Näin lohkovoitto ja lopputurnauspaikka olivat tarjolla sunnuntain ottelun voittajalle.

Tasaisessa ottelussa Kouvolan ulkopeli otti niskalenkin Hyvinkään sisäpelistä. Lyöntipaikalla ratkaisivat Sasu Toikka ja Juha Korhonen. Kouvola vei kolmostilanteet 15-9.

Pelinjohtajaksi Kouvolaan siirtynyt Matti Iivarinen antoi tunnustusta koko joukkueelle.

– Ulkopeli oli kauttaaltaan hyvää koko viikonlopun, joten kyllä se oli koko joukkueen voitto, Iivarinen totesi Kouvolan Sanomille.

Lohko B vauhtiin Alajärvellä

Alajärven uusi ylipainehalli sai Halli-SM-tulikasteensa viikonloppuna. Kotihallissaan pelannut Ankkurit otti komean puhtaan voiton Kankaanpään Mailasta lauantaina, mutta sai taipua Vimpelin Vedolle Järviseudun derbyssä sunnuntaina. Joukkueen lukkarina hääri kokenut Aki Orava, kun Ville Väliaho joutui flunssan kouriin.

Lohkon neljäs joukkue Koskenkorvan Urheilijat matkustaa Alajärvelle ensi lauantaina ja saa vastaansa Vimpelin Vedon Seinäjoki Areenassa sunnuntaina kello 13.

Miesten Halli-SM-lopputurnauksen joukkueet (pisteet/ottelu)

1. Kouvolan Pallonlyöjät 3
2. Joensuun Maila 2,5
3. Sotkamon Jymy 2,3

Neljäs joukkue varmistuu myöhemmin lohkosta B.

Aiheesta lisää

Miesten Halli-SM-turnauksen tulokset ja tilastot

Kouvolan Sanomien uutinen KPL:n alkulohko-otteluista

Kymen Sanomat: Haminan Palloilijoilla oli tilaisuutensa

Petri Pennasen ajatuksia Joensuun Mailan nettisivuilla

Karjalainen: JoMa eteni Imatran lopputurnaukseen

Imatran Pallo-Veikot ei saanut palkintoa taistelustaan

Jani Komulainen debytoi Sotkamon Jymyn pelinjohtajana

Alajärven Ankkureille voitto ja tappio

JPnews: Ismo Ankkurin kommentit voitto-ottelusta