Valitse sivu

Jännitys säilyi loppuun asti B-tyttöjen kolmannessa Halli-SM-alkuturnauksessa Vaasassa lauantaina. Kirittäret otti iltaottelussa täydet kolme pistettä Nurmon Jymyltä ja varmisti paikkansa lopputurnauksessa. Tasaisen lohkon ykköseksi pelasi Siilinjärven Pesis, vaikka hävisikin keskinäisen ottelun Kirittärille.

Sijoituksia määriteltäessä tarvittiin tilastomatematiikkaa. Kun kärkikaksikon pisteet, voitetut ottelut, kolmen pisteen voitot, jaksovoitot ja juoksuero olivat tasan, ”kaikissa otteluissa tehdyt juoksut” ratkaisivat ykköstilan Siilinjärven eduksi.

Kirittäret etenee myös varmuudella Porin lopputurnaukseen 17.-18.3., sillä joukkue on tässä vaiheessa paras lohkokakkonen. Lopputurnauksen järjestävä Pesäkarhut saa joka tapauksessa paikan lopputurnauksesta. Lohkokakkosista Janakkalan Jana joutuu vielä odottamaan tuloksia neljännestä alkulohkosta, joka pelataan Raumalla lauantaina 3.3.

Vaasan alkulohkossa kaikki joukkueet pääsivät voiton makuun. Kotihallissaan pelannut Vähänkyrön Viesti sijoittui kolmanneksi, ylsi kaikissa otteluissaan pisteille ja yllätti Kirittäret. Nurmo puolestaan kukisti Vähänkyrön keskinäisessä ottelussa.

Siilinjärven Ponnistus voitti SM-hopeaa 1986 ja SM-pronssia 1985, mutta Siilinjärven Pesis ei ole seurahistoriansa aikana voittanut B-tyttöjen SM-mitalia. Naisten puolella seuran viimeisin SM-mitali on Suomen mestaruus kaudelta 1999. Paluu kohti kärkeä on alkanut, vahva ja laadukas juniorityö alkaa tuottaa tulosta. Siilinjärven Pesis lähtee alkavaan kauteen tyttöjen Superpesiksen joukkueella ja kahdella naisten suomensarjan joukkueella.

B-tyttöjen Halli-SM-lopputurnauspaikkansa varmistaneet joukkueet

1. Tyrnävän Tempaus
2. Roihu, Helsinki
3. Siilinjärven Pesis
4. Kirittäret, Jyväskylä
5. Kempeleen Kiri
Pesäkarhut, Pori (lopputurnausjärjestäjä, sijoitus ratkeaa myöhemmin)

Janakkalan Jana on ehdolla Halli-SM-lopputurnaukseen, jos Pesäkarhut Porista sijoittuu omassa alkulohkossaan kahden parhaan joukkoon tai jos Janakkala sijoittuu lohkokakkosten välisessä vertailussa paremmin kuin lohkon D kakkonen.

Aiheesta lisää

B-tyttöjen Halli-SM:n tulokset ja tilastot

Kuvagallerioita Vaasan alkuturnauksesta (HB-Photography)