Valitse sivu

Pesäpalloliiton liittojohtokunta on tehnyt päätöksen lisenssien hinnoista pelikauden 2018-2019 osalta.

Lisenssiin kuuluu kilpailuluvan osuus ja OP:n Sporttiturva-vakuutus. Kuluttaja voi halutessaan hankkia vakuutuksen mistä tahansa yhtiöstä, mutta sen korvaavuus kunkin sarjatason urheilutoiminnassa on syytä selvittää tarkoin, epämiellyttävien yllätysten välttämiseksi.

Aikuisten lisenssit on ryhmitelty sarjatasojen mukaan, pelinjohtajille ja tuomareille sekä halutessaan toimitsijoille on oma lisenssinsä. Jatkossa myös B-poikien SM-sarjassa edellytetään pelinjohtajalta lisenssi.

Nuorille pelaajille on ikäluokan mukaan kaksi lisenssivaihtoehtoa, jotka määräytyvät syntymävuoden perusteella, olkoon sarjataso mikä tahansa. Verkkopalvelu antaa henkilötunnuksen perusteella valittavaksi vain lisenssit, jotka soveltuvat iän puolesta kyseiselle henkilölle.

– Kilpailulupien hintoja korotettiin liittojohtokunnan päätöksellä toiminnan laajenemiseen ja kehittämiseen perustuen. Pesäpalloliitto on tehnyt lisäpanostuksia kenttätoimintaan palkkaamalla seurakehittäjiä sekä jakamalla seuratukea. Pesäpallon tulevaisuudenkuvassa uudet harrastajat on nostettu yhdeksi strategisista valinnoista matkalla kohti lajin 100-vuotisjuhlavuotta. Seuratoiminnan kiinnostavuuden ylläpitäminen edellyttää panostuksia ja laadukasta toimintaa, Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Arto Ojaniemi korostaa.

– Huolta harrastusten kustannuksista ei koskaan pidä aliarvioida, sillä mahdollisuus harrastaa liikuntaa ja pelata pesäpalloa kuuluu kaikille. Pesäpallo on muihin urheilumuotoihin verrattuna kuitenkin yhä edullinen laji harrastaa ja haluammekin pitää kynnyksen mahdollisimman matalana tulla mukaan toimintaan. Liittojohtokunta suosittaa, ettei korotuksia lisenssien hintoihin tehdä ainakaan seuraavien neljän vuoden aikana, Ojaniemi lisää.

Pesäpallon lisenssikausi alkaa 1.4.2018 ja uuden kauden lisenssejä aletaan myydä keskiviikkona 28.3. Lunastamalla lisenssin 30.4.2018 mennessä vakuutuksen katsotaan olleen voimassa 1.4.2018 alkaen. Muussa tapauksessa vakuutus astuu voimaan maksuhetkestä.

Pelaajasiirtojen kohdalla on hyvä selvittää aiemmasta seurasta vakuutuksen voimassaolo talvikauden aikana, jotta pelaajalla on varmuudella vakuutus 31.3. saakka.

Huhtikuussa alkava lisenssikausi päättyy ja Sporttiturva-vakuutus on voimassa 31.3.2019 saakka.

Aiheesta lisää

Pelaaja-, tuomari- ja pelinjohtajalisenssit kaudella 2018-2019

Lähde: Seuratiedote 2/2018