Valitse sivu

Urheiluministeri Sampo Terho (sin.) on myöntänyt valtionavustukset liikuntajärjestöille. Pesäpalloliiton valtionavustus on samansuuruinen kuin viime vuonna, 605 000 euroa.

Yhteensä toimintaa tuetaan Veikkauksen tuotosta yhteensä 41 670 000 eurolla.

– Tuki kasvoi viime vuodesta 1 160 000 euroa, avustusta sai 122 eri järjestöä. Kasvu johtuu Suomen Olympiakomitean saamien erillisten avustuksien yhdistämisestä kohdennetuksi yleisavustukseksi. Avustamisessa tavoitteena on päästä useampivuotiseen arviointijaksoon, jossa avustustasoa arvioitaisiin kolmen-neljän vuoden välein. Tavoitteena on tehdä päätöksistä yhä läpinäkyvämpiä kehittämällä tiedonkeruuta, sanoo ministeri Terho.

Liikuntaa edistävien järjestöjen hakuohjeissa vuodelle 2018 ministeriö on edellyttänyt liikuntaa edistäviltä järjestöiltä jäsenyhdistysten henkilöjäsenten määrätietoa tai liiton henkilöjäsenten määrätietoa, joiden tulee olla todennettavissa ensi vuodesta alkaen. Ministeriö on kehittänyt liikuntaa edistävien järjestöjen avustusjärjestelmää ja hakuprosessia aiempaa avoimemmaksi ja läpinäkyvämmäksi.

Liikunta ja urheilu kuuluvat Veikkauksen edunsaajiin. Veikkaus on suomalaisten oma peliyhtiö, jolla on tuhansia avustuskohteita ympäri Suomea ja kertyvää rahaa miljardi euroa vuodessa.

Aiheesta lisää

Opetus- ja kulttuuriministeriön tiedote

Liikuntajärjestöille myönnetyt avustukset 2018

Mihin Veikkauksen pelien tuotto käytetään?