Valitse sivu

Lapuan Virkiä varmisti sunnuntaina ensimmäisenä joukkueena paikkansa naisten Halli-SM-lopputurnauksessa.

Aamupäivän ottelussa Kempeleen Kiri taisteli avausjaksolta tasatuloksen. Ratkaisu nähtiin toisen jakson kolmannen tasoittavalla, kun kotihallissaan pelannut Virkiä karkasi jaksovoittoon Janette Lepistön johdolla.

Virkiä tarvitsi voiton vielä turnauksen päätösottelusta, kun Kempeleen Kiri kukisti Pohjois-Suomen paikallisottelussa Oulun Lipottaret 2-0 (3-2, 4-1). Helppoa se ei ollut. Ilman sairastunutta kapteeniaan Eveliina Lämsää esiintynyt Lipottaret johti avausjaksoa kahteen otteeseen, mutta sai lopulta taipua Iina Lehtisen johdatettua joukkueensa jaksovoittoon.

Tauon jälkeen Virkiä iski heti avausvuorossa neljä juoksua, mistä Lipottaret ei enää toipunut. Virkiä voitti kotiturnauksensa ja jatkaa Halli-SM-lopputurnaukseen Tampereelle 10.3.

– Päivä oli pitkä, mutta vaikean kautta voittoon molemmissa peleissä. Peli oli aika ailahtelevaa, mutta, mikä hienointa, tiukoissa paikoissa noustiin omalle tasolle. Raskas päivä, mutta tyytyväinen pitää olla, uusi kakkospelinjohtaja Jussi Haapakoski kiitteli omiaan Virkiä-Pesiksen Facebook-sivulla.

Voittajien parhaimmistoon lukeutui lukkari Jenna Kammi-Rahnasto, joka on palannut kolmen Raumalla vietetyn vuoden jälkeen Lapuan Virkiän paitaan.

Aiheesta lisää

Kempeleen Kirin turnausraportti, Linda Kukkohovi palkittiin parhaana

Lapuan Virkiän Facebook-sivu

Naisten Halli-SM: Tulokset ja tilastot

JymyJusseille kaksi voittoa miesten Halli-SM-turnauksessa