Valitse sivu

Miesten Halli-SM-turnauksessa on paljon pelissä tänä viikonloppuna. Kaikissa lohkoissa pelataan ja ainakin kaksi lopputurnausjoukkuetta on selvillä sunnuntai-iltana.

Perjantai-illan huumassa pelataan superpesistasolla 19 vuoden tauon jälkeen Kymenlaakson paikallisottelu, jossa Kouvolan Pallonlyöjät saa vastaansa Haminan Palloilijat. Ottelun kuullaan suorana Koplaradiosta kello 20 alkaen.

– Aika kutkuttava olotila on. Syksystä asti tämä on ollut sellainen tapahtuma, mitä olen talvelta odottanut. Omalla uralla ei olla pelattu paikallispelejä, jos paria harjoituspeliä ei lasketa, useamman kauden Kouvolassa pelannut Haminan kasvatti Sasu Toikka fiilistelee KPL:n kotisivuilla.

Lohko D pelataan alusta loppuun Imatran Aviasport Areenalla viikonlopun aikana. Lohkon kolmas joukkue Hyvinkään Tahko kohtaa Haminan lauantaina kello 18.30 ja Kouvolan sunnuntaina kello 12.30.

Joensuun Mailalla ratkaisun avaimet lauantain ottelussa

Joensuun Maila lähtee paalulta lohko C:n ratkaisuviikonloppuun. Joukkue kukisti avausottelussaan Kiteen Pallo -90:n 2-0 (6-0, 5-2) ja varmistaisi voitolla Imatran Pallo-Veikoista lopputurnauspaikan lauantaina. Ottelussa nähdään mielenkiintoinen kahden pohjalaislähtöisen jokeritykin kohtaaminen, kun Imatralle siirtynyt Jere Dahlström ottaa mittaa Joensuun Juha Niemestä.

– Meidän pitää saada ulkopelissä sellainen vire aikaiseksi kuin ekassa harjoituspelissä Haminaa vastaan. Ja sisäpeliin pitää tietysti saada vielä muutama napsu kovuutta lisää. Etuna on kotihalli, jossa osataan varmasti pelata, Imatran pelinjohtaja Petri Tuuva arvioi.

Mikäli Joensuu ei voita lauantaina, ratkaisut lopputurnauspaikan ja lohkovoiton osalta siirtyvät sunnuntaille.

Seinäjoen JymyJussit avasi pistemenetyksittä

Seinäjoen JymyJussit oli vahva kotihallissaan lohko A:n avausviikonloppuna. Sekä Oulun Lippo Pesis että Pattijoen Urheilijat Raahesta jäivät voitoitta. JymyJussit vei täyden pistepotin ja takoi sisäpelissään 24 juoksua.

Yksi kysymysmerkki leijuu vielä ilmassa. Sotkamon Jymy aloittaa nimittäin oman urakkansa Halli-SM-turnauksessa vasta lauantaina.

– Joukkueen tavoite on päästä Imatralla pelattavaan Halli-SM-lopputurnaukseen, lyöntipaikalta pelinjohtajaksi siirtynyt Jani Komulainen kertoo suorasanaisesti odotuksista viikonlopulle.

Lohko B vauhtiin, Järviseudun paikallinen Alajärvellä sunnuntaina

Alkulohkossa B pelataan ensimmäiset ottelut vasta tänä viikonloppuna. Alajärvelle valmistunut uusi ylipainehalli saa Halli-SM-tulikasteensa, kun Ankkurit kohtaa Kankaanpään Mailan.

– Voittoa haetaan, vaikka kyseessä on samalla tärkeä harjoitustapahtuma. Alajärvi on yksi päävastustajistamme myös kesällä, samoista sijoituksista varmaan pelataan, Kankaanpään Mailan pelinjohtaja Jukka Karttunen arvioi.

Lohkon ylivoimainen ennakkosuosikki on Vimpelin Veto, hallitseva mestari niin hallista kuin kesäkaudelta. Tämän kauden ensimmäinen Järviseudun derby nähdään sunnuntaina, kun Vimpeli saapuu vieraaksi Alajärven halliin.

Lohkon neljäs joukkue Koskenkorvan Urheilijat aloittaa Halli-SM-urakkansa viikon päästä.

Aiheesta lisää

Viikonlopun Halli-SM-kokoonpanot

Halli-SM Veikkauksen vedonlyönnissä

Sasu Toikan mietteitä Kouvolan Pallonlyöjien sivuilla

Otso Mäkelä haastattelussa Haminan Palloilijoiden sivuilla

Tahko lähtee tavoittelemaan lopputurnauspaikkaa

Tuisku Tuovinen Imatran Pallo-Veikkojen kokoonpanoon

Halli-SM-otteluita Alajärvellä viikonloppuna

Lisätietoa Ouluhallin Halli-SM-otteluista

Jani Komulaisen luotsaama Jymy hakee lopputurnauspaikkaa

Toni Kohonen ja Topi Kosonen lautasella lauantaina